• Tancament a l'Institut Llobregat contra les retallades en ensenyament

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 14. 02. 2012

Tancament a l'Institut Llobregat contra les retallades en ensenyament

Convocada per la Plataforma L'H per l'Educació Pública

La Plataforma L’Hospitalet per l’Educació Pública ha convocat avui una jornada de protesta contra les retallades del Govern de la Generalitat en matèria educativa, plasmades al pressupost en ensenyament per al 2012 que afirmen “és inferior al del 2007, tot i comptar amb 150.000 alumnes més”.  

La Plataforma convoca les famílies, els estudiants, els professionals de l’educació i la ciutadania en general a una tancada amb accions de sensibilització i reivindicació a l’Institut Llobregat.

Els organitzadors han convocat una concentració a partir de les sis de la tarda davant de l'Institut. Mitja hora més tard, a dos quarts de set, es farà una xerrada col•loqui sobre l'educació en temps neoliberals, a més d'una taula rodona per parlar de l'assemblearisme i la resistència estudiantil. La jornada es complementarà amb una assemblea oberta, de nou a deu de la nit, i un sopar de germanor.

La Plataforma L’Hospitalet per l’Educació Pública considera que les retallades  “afecten les polítiques educatives, socials i laborals, vulnerant drets que posen en perill la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i, per tant, el futur dels nostres infants i joves”. També volen conscienciar del “perill en què es troba l’educació pública”, 

La Plataforma es mobilitza a favor de l’escola pública perquè considera que “els centres educatius públics són institucions clau i fonamentals en la cohesió social i lingüística de la ciutat i no entenem la política que des de les administracions públiques s’està imposant. No podem acceptar una política de retallades que proposa sortir de la crisi desmuntant l'estat assistencial, l'educació i la sanitat públiques”.

Altres instituts s’han sumat al tancament i alguns centres han organitzat altres tipus de protesta. Així com L'Associació d'Estudiants de L'Hospitalet que també s’ha afegit a la protesta. L’escola bressol El Passeig, de Bellvitge, fa una tancada durant tota la jornada d’avui i, aquesta tarda, els professionals i les famílies tenen previst fer una passejada per Bellvitge i tallar el trànsit a l’avinguda Europa.

A banda de reivindicar una xarxa educativa pública, gratuïta, laica i amb prou recursos per prestar un servei de qualitat, en el cas de les llars d’infants es posa l’èmfasi en reivindicar aquesta etapa com a plenament educativa. Isabel Hernández, educadora d’El Passeig ha explicat que les retallades s’estan notant, per exemple, en el fet que la Generalitat no envia substituts per cobrir baixes laborals.

L'Associació d'Estudiants de L'Hospitalet també protesta per les retallades en matèria educativa. El seu president, David Donaire, ha dit que lluitaran fins al final per enfrontar-se a la decisió del govern del PP de no potenciar l'escola pública sinó tot el contrari. “La voluntat d’aquest govern es acabar amb l’educació pública tal com la coneixem i nosaltres els hi volem dir que no ho permetrem, ni els professors ni els alumnes ni el personal no docent dels centres, que estem a favor de l’escola pública i que la defensarem”.
 

Imprimir