• Villarejo proposa als veïns del CAP Marina que demanin explicacions per les retallades sanitàries

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 10. 02. 2012

Villarejo proposa als veïns del CAP Marina que demanin explicacions per les retallades sanitàries

El jurista considera la sentència contra el jutge Garzón com "una vergonya"

Fer ús del dret de petició. Això és el que ha proposat el jurista Carlos Jiménez Villarejo als veïns tancats al CAP de Rambla Marina. Demanar explicacions de forma individual als dirigents de l’ICS sobre les retallades sanitàries. Villarejo també va parlar de la sentència que inhabilita el jutge Garzón, que va qualificar com “una vergonya”. 

Ple de gom a gom al CAP ocupat de Rambla de la Marina per escoltar el jurista i exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo que es va desplaçar a Bellvitge per parlar als veïns dels seus drets com a ciutadans en aquesta època de retallades de serveis.

Jiménez Villarejo va parlar de la situació econòmica, de les mesures que apliquen els governs a Espanya, que estan debilitant la classe mitjana i la classe obrera, dels paradisos fiscals que mouen milers de milions i del dret dels ciutadans a la salut i a rebre assistència sanitària, tal i com reflecteix la Declaració Universal dels Drets Humans.

Per al jurista, el dret a la salut mesura el respecte a la dignitat humana, perquè “sense salut no hi ha qualitat de vida i un ciutadà no pot exercir els seus drets”. Per aquest motiu va proposar als veïns, que fa més de 100 dies que ocupen el CAP de Rambla Marina per exigir que tornin els metges de capçalera i els especialistes, que enviïn escrits individuals al president de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prats.

Aquests escrits, dels quals va portar còpies a l’ambulatori, s’emparen en un marc jurídic per demanar explicacions del motiu de retallades en els serveis públics, en especial en l’àmbit sanitari. “La meva proposta és començar a enviar massivament escrits al president de l’ICS demanant que expliqui als ciutadans una per una les retallades, de forma que es puguin presentar milers d’escrits de tot Catalunya demanant explicacions sobre les privacions de drets mentre que ell concilia la seva vida pública i privada com hem vist l’any passat amb absoluta impunitat”.

Carlos Jiménez Villarejo també va explicar els veïns que una altra via per reclamar per les retallades en sanitat és la Iniciativa Penal Popular, una idea seva que estan estudiants diverses entitats a Catalunya, com la Federació d’Associació de Veïns de L’Hospitalet. Aquesta és basa en l’article 542 del Codi penal i contempla portar els responsables públics de sanitat davant els tribunals perquè els estan negant un dret fonamental, el dret a la salut.

Villarejo critica la sentència contra Garzón

La visita de l’exfiscal anticorrupció va coincidir amb la publicació de la sentència que inhabilita per 11 anys el jutge Baltasar Garzón per haver ordenat escoltes entre acusats i advocats de la trama Gürtel. I ni Villarejo ni els veïns de Bellvitge es van estar de comentar-la.

Per al jurista, la sentència és una vergonya. “Els innocents són condemnats i els que jutgen i condemnen són els autèntics culpables. El fet que hi hagi jutges en el tribunal que estan instruint causes contra Garzón ja és una anomalia important que declara nul aquest tribunal, que és menys que un tribunal, no sé el que és, però és menys que un tribunal imparcial i just. La sentència és profundament injusta, no té fonaments rigorosos ni jurídics. Han condemnat un innocent i això en un estat democràtic és una autèntica vergonya”.

Villarejo va anar més enllà i va establir lligams entre el tribunal i la corrupció. “Estaré sempre amb Garzón perquè és una víctima de l’aliança entre el Tribunal Suprem i la corrupció i el primer que ho pagarà serà ell. Ha pagat ja perquè la inhabilitació implica la pèrdua del càrrec de jutge; pràcticament està ja expulsat de la carrera judicial per haver volgut saber on anaven els diners procedents del blanqueig de capitals que estaven fent els caps de la Gürtel”.

Imprimir