• El PP demanarà que el CAP de la Marina funcioni com a centre assistencial

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 09. 02. 2012

El PP demanarà que el CAP de la Marina funcioni com a centre assistencial

Presentarà un annex als pressupostos de la Generalitat

El PP presentarà un annex als pressupostos de la Generalitat per tal que el CAP de la Marina es mantingui obert i prestant serveis assistencials. A més, PSC, ERC, ICV-EUiA i Ciutadans han presentat esmenes en aquest sentit. Els veïns de Bellvitge s'han manifestat davant del Parlament durant la reunió de la comissió que debat els pressupostos. 

Eva García, portaveu de Sanitat del PP al Parlament, ha confirmat que el seu partit farà els esforços que calguin per condicionar l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat a la viabilitat del CAP de la Marina i la dotació pressupostària necessària pel bon funcionament del centre. “Creiem que la reivindicació dels veïns és justa i continuarem treballant amb el govern de CiU per aconseguir el que volen els veïns”.

El resultat definitiu es coneixerà el pròxim dia 15, quan el Ple del Parlament votarà els pressupostos. Fins aquest moment, el PP negociarà amb CiU perquè els metges de capçalera tornin al CAP. De tota manera, la petició de reapertura del CAP de la Marina forma part de tot un conjunt de peticions dels Populars incloses a l'annex als pressupostos. Després de la negociació potser que unes s'aprovin a altres no. 

Un grup de veïns de Bellvitge s'ha desplaçat aquest matí fins al Parlament on la Comissió d’Economia, Finances i Pressupost del Parlament debatia els pressupostos de la Generalitat per al 2012.

En una assemblea celebrada la setmana passada al CAP de la Marina, totes les forces polítiques de la cambra catalana, tret de CiU, ja van expressar el seu suport a la reobertura del CAP de la rambla de la Marina, si bé el PP, fins avui que ha presentat l'annex als pressupostos, no havia materialitzat el seu suport en cap acció.

Serà la setmana vinent, quan es votin els pressupostos de la Generalitat, que se sabrà del cert si aquest ambulatori continua prestant atenció sanitària. Roque Fernández, un dels veïns de Bellvitge ocupants del CAP de la Marina, s’ha mostrat satisfet que aquesta lluita cívica estigui donant fruits positius: “crec que anem pel bon camí perquè aquesta lluita que portem des de fa 105 dies entri en vies de solució, nosaltres però continuarem lluitant fins al final”.

Recordem que els veïns de Bellvitge porten 105 dies tancats a l’ambulatori demanant que tornin els metges de capçalera que el Departament de Salut va traslladar al CAP de l’Ermita. Els veïns es queixen que aquest equipament ara està sobresaturat i han augmentat les llites d’espera que ser atesos pel metge de família. També es queixen que aquest canvi ha provocat molèsties als usuaris més gran perquè han de desplaçar-se més lluny.

Paral•lelament a les accions reivindicatives, els veïns han organitzat altres activitats de caràcter lúdic i informatiu. Entre les darreres figura la visita aquesta tarda (a partir de les 18 hores) de l’exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo. A la trobada es parlarà de la Iniciativa Penal Popular per portar davant la justícia als que consideren responsables del deteriorament de la sanitat pública.
 

Imprimir