Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 04. 02. 2012

El tancament en el CAP de la Marina arriba als 100 dies

Els veïns no es cansen i continuen amb les accions reivindicatives

 Aquest dissabte es compleixen 100 dies des que un grup de veïns de Bellvitge van decidir ocupar el CAP de la rambla de la Marina per evitar el seu tancament.

Aquests veïns, amb el suport de pràcticament tot el barri, continuen reivindicant, per raons de qualitat assistencial, que tornin els metges de família i els especialistes que han estat traslladats al CAP del carrer Ermita.

En el moment que l’Institut Català de la Salut va confirmar el tancament del CAP de la Marina per reconvertir-lo en dependències administratives, la reacció dels veïns va ser emprendre aquesta acció de protesta, que arriba als 100 dies i que ha tingut ressò a tot els mitjans de comunicació estatals i fins i tot ha arribat al New York Times.

Durant les últimes setmanes, s’ha obert una via de negociació per mirar de reconvertir el CAP de la rambla de la Marina en centre de proves d’oïda i vista i de serveis de rehabilitació i fisioteràpia. Tot i així, els veïns continuen reclamant que tornin els metges de medicina general i les consultes de metges especialistes per evitar la saturació del CAP del carrer Ermita.

Roque Fernández, un dels veïns ocupants del CAP de la Marina, ha recordat que un 30% de la població de Bellvitge té més de 65 anys i que haver d’anar als CAPs del carrer Ermita i de la rambla Just Oliveras suposa un trasbals. A més, afirma, suposa una pèrdua de qualitat assistencial. També ha acusat a la Generalitat d’actuar només per “tossuderia”.

Roque Fernández ha reiterat que les forces polítiques del Parlament, tret de CiU, s’han compromès a defensar el manteniment del CAP de la Marina; i, en aquest sentit, ha posat l’accent en el PP, que té la clau dels pressupostos.

Mentrestant, els veïns de Bellvitge que ocupen el CAP de la rambla de la Marina continuen fent tot tipus d’accions informatives i reivindicatives -des d’assemblees a cassolades- per mantenir viva la seva reivindicació. En aquest sentit, dijous a la tarda és prevista una xerrada a càrrec de Carlos Jiménez Villarejo, exfiscal anticorrupció i un dels promotors de la Iniciativa Penal Popular que vol encausar el conseller Boi Ruiz per les retallades sanitàries.
 

Imprimir