• L'oposició en el Parlament dóna suport a la reobertura del CAP de la Marina

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 31. 01. 2012

L'oposició en el Parlament dóna suport a la reobertura del CAP de la Marina

En una reunió mantinguda amb els veïns de Bellvitge

Els portaveus de les principals forces polítiques representades en el Parlament, excepte CiU, s’han compromès a donar suport a totes les esmenes i propostes de resolució que els diferents partits polítics presentin a la cambra catalana en contra del tancament del CAP de la Marina i, per tant, a favor de la seva reobertura. Així es desprèn de la reunió que van mantenir ahir els veïns de Bellvitge amb els representats polítics del Parlament.  

Roque Fernández, un dels portaveus dels veïns afectats pel tancament del CAP de la Marina, ha valorat molt positivament la trobada, i s’ha mostrat convençut que amb el suport de tots els partits de l'oposició, l'ambulatori tornarà a obrir les portes: “Cap dels parlamentaris ha dit que no, per això crec que guanyarem la batalla en el Parlament perquè CiU està en minoria. De tota manera, hem de continuar resistint perquè en política dos i dos no sempre són quatre. A més també estem en la taula de negociació”.

Els portaveus parlamentaris han assegurat que donaran suport a totes les esmenes que es presentin al Parlament, per tal de reobrir el CAP.

La diputada del Partit Popular, Sonia Esplugas, no s'ha definit del tot en la seva resposta però si ha avançat que una de les condicions que el seu partit posarà a l'hora de negociar els pressupostos amb CiU serà mantenir el servei que es presta al CAP. En aquest sentit, Esplugas ha afegit que “donarem suport a altres partits que hagin presentat iniciatives o mocions per reobrir l’ambulatori”.

El diputat d’ICV-EUiA Josep Vendrell ha explicat que el seu grup ha presentat una proposta de resolució per reobrir el CAP de la rambla de la Marina “mantenint els serveis que es prestaven abans del tancament, també hem fet una esmena als pressupostos per garantir el servei i mantindrem el nostre compromís de donar suport a totes les iniciatives que es presentin en aquest sentit”. Vendrell ha recordat que CiU no té majoria i que “si tots mantenim el nostre compromís exposat avui als veïns i el portem al Parlament, això ho guanyarem”.

També ERC ha presentat una esmena als pressupostos per reobrir l’ambulatori. La diputada Anna Simó ha afegit que el seu partit ha fet una “proposta d’increment de recursos a través de l’increment dels impostos pels que més diners tenen i per a la banca, que no ha estat acceptada i continuen les retallades en salut”.

Jordi Cañas, diputat de Ciutadans ha explicat als veïns que ells també han proposat a la comissió de Salut del Parlament reobrir el CAP a través d’una esmena en els pressupostos. Cañas afirma que “si les forces polítiques de l’oposició ens posem d’acord, el Govern ens haurà de fer cas, però la pilota ara està en mans de CiU i el PP si dóna suport als pressupostos”.

Ni CiU ni PSC van enviar parlamentaris a la reunió amb els veïns. En representació de l’alcaldessa, Núria Marín, també convidada, va assistir el primer tinent d’alcalde i portaveu del grup municipal socialista, Francesc Josep Belver.

Aquest diumenge farà 100 dies que els veïns de Bellvitge van ocupar el CAP de la rambla de la Marina per evitar el seu tancament.  

Imprimir