• Es farà una recollida de signatures per a una Iniciativa Penal Popular

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 25. 01. 2012

Es farà una recollida de signatures per a una Iniciativa Penal Popular

Per portar davant d'un jutge als autors de la retallada en sanitat

La Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet té previst iniciar una campanya de recollida de signatures per tirar endavant una Iniciativa Penal Popular contra les retallades que la Generalitat està fent en Sanitat.

La Federació s’adhereix així a la plataforma Dempeus l’objectiu de la qual és demanar el processament penal del president Artur Mas i del conseller de Sanitat Boi Ruiz pel deteriorament de la qualitat assistencial i, en particular, per la mort de diversos pacients, els familiars dels quals han denunciat haver rebut una atenció mèdica deficient o massa lenta. Aquesta iniciativa ciutadana també compta amb el suport i la cobertura tècnica i jurídica de Carlos Jiménez Villarejo, ex fiscal anticorrupció.

Miguel Mansergas, vocal de Sanitat de la Federació d’Associacions de Veïns, ha explicat que entitats socials de diversos àmbits d’arreu de Catalunya volen que els càrrecs del Govern de CiU que estan propiciant les retallades en la Sanitat pública hagin de donar explicacions davant d’un jutge. “Que hagin de respondre de la situació actual sanitària, augment de les llistes d’espera, tancament de quiròfans...”

Mansergas ha indicat que les associacions de veïns de L’Hospitalet es coordinaran amb la resta d’entitats de la plataforma Dempeus per iniciar a la ciutat una campanya de recollida de signatures a favor de la Iniciativa Penal Popular. L’objectiu final és fer un gran acte públic, a Barcelona el 10 de març.

El president de la Federació, Manuel Piñar, ja va fer referència ahir a la presentació d’aquesta Iniciativa Penal Popular durant la seva intervenció en el Ple. Piñar va llegit un manifest en el qual reclamen que la sanitat torni a la situació en què es trobava en iniciar-se l’any 2011: que tornin els metges de família i els especialistes als CAP, que als hospitals tornin a funcionar tots els serveis afectats per les retallades i que la Generalitat abandoni el seu intent de desmuntar el sistema públic assistencial.

D’altra banda, la Federació d’Associacions de Veïns ha reiterat el seu suport als veïns de Bellvitge que ocupen el CAP de la Marina per evitar el seu tancament i als veïns de Santa Eulàlia que es manifesten cada dimecres a la tarda per reclamar que no marxin els especialistes del CAP d’Amadeu Torner.

Continuen les mobilitzacions a l’Hospital de Bellvitge

El sindicat CGT, present a l’Hospital de Bellvitge, ha mostrat el seu suport a les entitats socials que promouen la Iniciativa Penal Popular contra el conseller de Sanitat, Boi Ruiz. De fet, les mobilitzacions encapçalades per aquest sindicat es fan sota un lema gràfic i contundent: Retallar en sanitat mata.

D’altra banda, treballadors i pacients de l’Hospital de Bellvitge s’han tornat a concentrar avui a les portes del centre i han tornat a tallar la Granvia com a forma de protesta per les retallades del Govern CiU a la sanitat pública.

La protesta la protagonitzen en solitari el sindicat CGT i compta amb el suport dels veïns de Bellvitge afectats pel tancament del CAP de la rambla Marina. Lola Matarin, delegada de CGT, ha fet una crida a la resta de sindicats de l’Hospital de Bellvitge perquè reprenguin els talls de trànsit a la Gran Via ja que, afirma les retallades de la sanitat pública continuen i cal que els sindicats no abaixin la guàrdia.

 

Imprimir