• PSC i ICV-EUiA demanen a la Generalitat que continuï finançant els Plans Educatius d'Entorn

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 23. 01. 2012

PSC i ICV-EUiA demanen a la Generalitat que continuï finançant els Plans Educatius d'Entorn

Els ecosocialistes presenten una altra moció en solitari demanant el recolzament a la consulta popular contra les retallades

El Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de L’Hospitalet defensarà cinc mocions en la pròxima sessió del 24 de gener, quatre d'elles conjuntament amb el PSC.

Una de les mocions, que es presenta de forma conjunta amb el PSC, demanarà a la Generalitat que continuï finançant els Plans Educatius d’Entorn.

En aquesta moció, les dues formacions defensen els bons resultats assolits pel Pla Educatiu d’Entorn que es van implantar als barris de la zona nord de la ciutat i al Gornal fa 6 anys, finançat per fons municipals i la Generalitat.

Aquest pla ha millorat l’èxit escolar. Segons les darreres estadístiques, l'èxit escolar dels alumnes de sisè de primària de la ciutat ha passat de 72 al 83%. Els diferents programes inclosos en el pla, en els quals hi participen més de 15.000 alumnes, han esdevingut també una eina de cohesió social i de foment de l’equitat entre la població.

El govern autonòmic va decidir el curs passat reduir la seva aportació a aquest programa i aquest curs 2011-2012 ha mantingut la retallada de 240.000 euros en la seva aportació. Ara a més, la Generalitat condiciona el pagament del 66% d’aquest ajuda a un conveni a signar amb el Ministeri d’Ocupació que financia, entre d’altres, les aules d’acollida per a nouvinguts.

Per tot això, la moció d’ICV-EUiA i PSC demanen a la Generalitat que mantingui el seu compromís amb el Pla Educatiu d’Entorn a la ciutat, tant si signa com si no el conveni amb el Ministeri d’Ocupació, i que l’ampliï a tots els centres de la ciutat. També demana al Ministeri que signi el conveni de col·laboració amb la Generalitat.

Les altres tres mocions conjuntes entre PSC i ICV-EUiA demanen que es doni suport al manifest de les entitats municipalistes en defensa de l'autonomia local; que s'afavoreixi la sostenibilitat del transport públic; i demanar que es compleixin els compromisos econòmics de la Generlaitat amb l'Ajuntament de L'Hospitalet.

Moció individual d'ICV

La moció d’ICV-EUiA en solitari dóna suport a la consulta que proposen els sindicats UGT i CCOO sobre les retallades que el Govern de la Generalitat està aplicant als serveis públics. Alhora, en el text s’insta al Parlament de Catalunya a fer un debat a fons sobre el model de l’Estat del Benestar que es vol per a Catalunya.
 

 

Imprimir