• Dani Flaco actua al CAP ocupat de Rambla Marina

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 20. 01. 2012

Dani Flaco actua al CAP ocupat de Rambla Marina

El cantautor de Bellvitge ofereix un recital solidari als veïns que reclamen l'equipament

Dani Flaco s’ha sumat a les protestes dels veïns de Bellvitge per recuperar el servei mèdic al CAP de Rambla Marina i els ha ofert un recital dins les jornades culturals que organitzen durant la tancada de protesta a l’equipament. 

Mai Dani Flaco havia tingut un públic tan entusiasta però tampoc “mai havia tocat en un ambulatori i davant la porta d’un ascensor”, va dir al començar el recital que el cantautor de Bellvitge va oferir en solidaritat amb els veïns que ocupen des del 28 d’octubre el CAP Rambla Marina per demanar que tornin els metges de capçalera.

Durant una hora, l’artista que va créixer a Bellvitge va oferir una dotzena de cançons. Algunes conegudes com Salida de emergencia, Apaga y vámonos o La ley del ultimo trago, i altres noves que ha preparat per al seu nou disc, que enregistrarà en directe el 3 de febrer al Teatre Joventut.

Però la que va aixecar més entusiasme va ser La primavera, la cançó dedicada a L’Hospitalet on parla de la rambla de Just Oliveras i del seu barri, Bellvitge, i que va ser la més aplaudida.

Al CAP de Rambla Marina totes les cadires disposades com a platea estaven plenes i la resta dels veïns dempeus comentaven la jugada. “És un noi molt maco” comentaven agraïts de que un famós vingués al donar-los suport. “Ha tocat amb mi a la banda” deixen els membres dels Amics de la Música de Bellvitge que preparen també un concert a l’ambulatori el 23 de gener, dins les jornades culturals organitzades pels veïns que amenitzar la tancada.

Danit Flaco no era el primer dia que passava pel CAP però sí el primer que hi actuava. “He vingut avui com a cantautor, perquè té una mica més de repercussió, però he estat en alguna de les manifestacions de la tarda. Estic aquí per protestar com qualsevol veí dels barri”.

El cantautor de L’Hospitalet està preparant l’enregistrament del seu darrer i cinquè disc. Serà el 3 de febrer al Teatre Joventut. Dani Flaco confessa que li fa molta il·lusió i que està una mica nerviós. “Hi haurà una part de recopilatori dels discs anteriors, com una revisió, és com la relació amb les parelles, hi ha un moment que has de parlar amb les cançons. De les noves he triat unes 4, les que seguiran, perquè totes no hi caben al disc. Em fa molta il·lusió gravar al Joventut, al barri on es va criar la meva mare i en el festival del BarnaSants”.

En el seu improvisat recital a l’ambulatori, Dani Flaco va animar els veïns de Bellvitge a comprar els seus discs “heu de col·laborar, no em ve de gust tornar a la Seat a treballar” i els va encoratjar a seguir la lluita pel recuperar els metges de capçalera i especialistes al CAP de Rambla Marina: “Heu de seguir lluitant, com sempre ha fet Bellvitge, i ho aconseguireu”.

Dani Flaco va acabar el concert amb la cançó El rey, com fa a moltes de les seves actuacions, i es va veure obligat a cantar un bis davant la insistència dels veïns, que després van seguir el concert amb temes propis, com l’Himne de l’ambulatori, la cançó Resistiré del Duo Dinámico adaptada a les seves particulars circumstàncies per deixar clar que els veïns de Bellvitge “resistiran”.
 

Imprimir