• L'assemblea groga es mobilitza a L'H
  • L'assemblea groga es mobilitza a L'H
  • L'assemblea groga es mobilitza a L'H
  • L'assemblea groga es mobilitza a L'H
  • L'assemblea groga es mobilitza a L'H

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 16. 01. 2012

L'assemblea groga es mobilitza a L'H

El col•lectiu que lluita per un ensenyament públic de qualitat va protagonitzar una manifestació

Alguns centenars de pares i mares, nens i professors es van vestir diumenge amb una samarreta groga que mostrava el lema “SOS. Ensenyament Públic de Qualitat” i van desfilar en una manifestació reivindicativa i festiva pels carrers del barri Centre, per acabar a la plaça de l’Ajuntament. Es la primera manifestació de l’Assemblea Groga a L’H.  

Aquest moviment groc, ja fa mesos que s’ha generalitzat als municipis catalans. Es un moviment assembleari format per famílies, AMPA i professors que volen denunciar les retallades a l’educació pública i demana que es posin els mitjans perquè l’ensenyament sigui de qualitat.

El passat dijous, l’assemblea hospitalenca es va reunir per acordar accions i donar a conèixer aquest moviment a la ciutat. La manifestació de diumenge és la primera acció i ja se’n preparen altres.

El manifest de l’Assemblea Groga, que diumenge es va repartir entre els manifestants, explica que són un moviment sense vincles a cap poder polític, sindical o econòmic. Consideren que l’educació és un dels pilars per superar l’actual crisi i que l’ensenyament públic ha de garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.

Per aquests motius demanen que s’inverteixi un 6% del PIB en educació (actualment suposa un 3’4%), que s’aturin les retallades en infraestructures, personal docent i no docent, i que s’evitin la massificació a les aules, entre d’altres qüestions.

Els promotors de l'Assemblea Groga recorden que les retallades no tan sols afecten les escoles de Primària i els instituts de Secundària, sinó també altres àmbits de la xarxa educativa com les escoles-bressol, d’adults i de música.

L'Assemblea Groga de L'H participarà el pròxim diumenge, 22 de gener, en la Festa Groga que es realitza a l'escola Barrufet de Barcelona. També iniciarà un seguit d'assemblees pels centres de L'Hospitalet per demanar adhesions, explicar les reivindicacions que fan i recollir els problemes que a cada escola estan generant les retallades.
 

Imprimir