• Cap de setmana dels Tres Tombs a L'Hospitalet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 13. 01. 2012

Cap de setmana dels Tres Tombs a L'Hospitalet

La cita inclou per primer cop una diada festiva a Can Buxeres

 La tradicional festa dels Tres Tombs, dedicada als animals de granja i transport, se celebra per segon any consecutiu a L’Hospitalet els dies 14 i 15 de gener. Com a novetat, enguany s’ha convocat una diada festiva popular al parc de Can Buxeres.

L’Associació dels Tres Tombs de L’Hospitalet celebra els dies 14 i 15 de gener la seva festa gran. L’entitat ha recuperat una antiga tradició agrícola que dedica una jornada festiva als animals de peu rodó i per extensió a tots els de granja i de càrrega, amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abad.

El 14 de gener té lloc la tradicional cercavila que sortirà des de l’avinguda de Josep Tarradellas, davant del parc de Can Buxeres, i que farà un recorregut per bona part de la ciutat amb carros, carrosses i cavalls. “Hi participen carruatges d’arreu de Catalunya i finalment no s’han reduït les carrosses previstes a causa de la situació econòmica, entitats i particulars s’han esforçat per mantenir la tradició ”, afirma Òscar Pardo, president dels Tres Tombs.

Des de Can Buxeres, la cercavila es dirigirà a l’església de Santa Eulàlia de Mèrida, a la plaça de l’Ajuntament, on es previst que els animals siguin beneïts cap a dos quarts de 12 del migdia. La cercavila estarà encapçalada pel banderer, que enguany és Miquel González, del Grup de Botigues de Centre-Sant Josep.

En l’edició d’enguany, la celebració inclou una novetat que fa allarga la festa al 15 de gener. Una diada festiva durant la jornada de diumenge al Parc de Can Buxeres. “En aquest aplec hi haurà diferents demostracions de cultura popular catalana, puntaires, sardanes, gegants i capgrossos, castellers, etcètera”, explica Pardo.

La festa dels Tres Tombs tancarà els actes el dia 17 de gener, dia de Sant Antoni Abad, amb una missa a l’església de Santa Eulàlia de Mèrida. El primer acte va ser el lliurament de la senyera de la festa al banderer, el passat 7 de gener.
 

Imprimir