• Les AMPAS de L'H convoquen una marxa ‘groga' el pròxim diumenge

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 12. 01. 2012

Les AMPAS de L'H convoquen una marxa ‘groga' el pròxim diumenge

Contra les retallades en educació i per reivindicar una escola pública de qualitat

La Plataforma groga de L’Hospitalet, que reivindica una millor qualitat de l’escola pública, ha convocat per aquest diumenge una marxa pels carrers de la ciutat contra les retallades econòmiques en educació i per reivindicar una escola pública de qualitat.

La marxa de diumenge per la rambla Just Oliveras s’ha convocat per protestar contra les retallades en l’àmbit de l’ensenyament públic. Serà una mobilització on predominarà el color grog de les samarretes -símbol identificatiu de la plataforma- i on estan convidats a participar pares, alumes i professors.

Jenny Merino, portaveu dels pares i mares al Consell Educatiu de Ciutat, afirma que la marxa de diumenge s’ha convocat per protestar contra les retallades “i per reivindicar un ensenyament públic de qualitat” i afegeix que de la reunió d’avui podrien sortir altres propostes de reivindicació.

En els darrers mesos, i segons les AMPAS dels centres hospitalencs, l’ensenyament públic català ha patit tot un seguit de retallades que han malmès la qualitat del sistema, com la supressió de la sisena hora o la no cobertura de baixes, entre d'altres qüestions. Per a Jenny Merino “aquestes mancances podrien tenir greus repercussions en el futur pel que fa a la qualitat de l’escola pública”.

La marxa groga en defensa de l’ensenyament públic i en contra de les retallades partirà aquest diumenge, a partir de dos quarts de 12 del migdia, de la rambla Just Oliveras.

Més retallades

Per la seva banda, els sindicats UGT, CCOO i USTEC-STES s’han mostrat contraris al nou paquet de mesures que vol aplicar el Departament d’Ensenyament a partir del curs vinent a la majoria del professorat del sector públic. Els sindicats l’han qualificat de nova retallada en els drets socials i laborals dels treballadors.

La Generalitat ha preparat noves mesures d’estalvi en el sector de l’educació pública de cara al curs 2012-2013. Una d’aquestes passa per incrementar el nombre d’hores lectives que els docents han d’impartir. El Departament d’Ensenyament, en previsió de l’augment d’escolarització que es produirà el pròxim mes de setembre, vol que els professors estiguin més temps a classe i menys hores preparant els continguts de les mateixes.

Per a la portaveu de la UGT, Carme Pinós, aquesta és una mala mesura, ja que disminuirà i molt la qualitat pedagògica de les classes. Pinós afirma que “augmentar la càrrega horària és comparable a l’augment de productivitat en una fàbrica i això en l’ensenyament pot suposar una disminució de la qualitat”.

Una altra mesura d’estalvi de la Generalitat passa per modificar els criteris amb què es reconeix l’antiguitat dels mestres, i que es coneix com a estadis docents. La idea és augmentar els requisits, que passarien, entre altres, per l’aprenentatge d’anglès i l’obligació d’assistir a les colònies. Segons Carme Pinós aquesta és “una mesura inacceptable”.

Els sindicats de l’ensenyament asseguren que la Generalitat només té en ment retallar i estalviar, encara que això impliqui pèrdues en l’actual estat del Benestar.
 

Imprimir