• Bellvitge segueix en lluita pel CAP de la rambla de la Marina

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 10. 01. 2012

Bellvitge segueix en lluita pel CAP de la rambla de la Marina

Els veïns acorden noves mobilitzacions

Setanta-cinc dies ocupant el CAP de la rambla de la Marina per reclamar que tornin els metges de família i els especialistes. Després del parèntesi nadalenc, els veïns de Bellvitge han acordat en assemblea noves mobilitzacions que començaran aquesta tarda amb una nova manifestació pel barri. 

A les 17.30h, els veïns de Bellvitge tornaran a manifestar-se pels carrers del barri per reclamar que tornin els metges al CAP de rambla de la Marina. Serà la primera mobilització després de les vacances de Nadal durant les quals han seguit ocupant les instal•lacions de l’ambulatori. Demà dimecres aniran a l’Hospital de Bellvitge per tallar la Granvia junt als professionals i usuaris del centre sanitari per reclamar una sanitat pública de qualitat. I això sense oblidar les cassolades de cada nit.

El calendari de mobilitzacions no s’atura aquí. En assemblea, els veïns van decidir convidar a Bellvitge tots els partits polítics presents al Parlament de Catalunya entorn el dia 19 de gener, un cop es preveu s’hagin aprovat els pressupostos de la Generalitat. La intenció es mantenir una trobada amb els representants polítics per negociar la situació del CAP de la rambla de la Marina.

Una altra de les protestes que preveuen dur a terme és una manifestació a Barcelona, al voltant del 20 de gener. La seva intenció és baixar en manifestació per via Laietana des de l’estació del Metro d’Urquinaona i anar fins a la plaça de Sant Jaume per explicar a tothom la situació que es viu a Bellvitge. Davant l’experiència de les primeres protestes fetes a Barcelona, els veïns de Bellvitge fins i tot han traduït a l’anglès les seves octavetes.

Per últim, els usuaris del CAP de la rambla Marina també preveuen una manifestació davant la seu nacional de CiU, la federació que governa la Generalitat, a Barcelona, encara sense data.

Activitats divulgatives i lúdiques

Durant la primera assemblea de l’any, els veïns també van acordar convocar jornades informatives i lúdiques durant la seva tancada a l’ambulatori. De moment, el dia 23 de gener actuarà la banda dels Amics de la Música de Bellvitge. També volen convidar una coral veïnal que va actuar de forma espontània per a ells la nit del 30 de desembre durant el tancament i pensen convidar el cantant de L’Hospitalet Dani Flaco.

En aquestes jornades preveuen a més convidar personatges que els puguin parlar del barri i de la ciutat, com l’historiador Manel Domínguez, president del Centre d’Estudis, i autor d’un Quadern d’Estudis monogràfic sobre el barri de Bellvitge.

Tomás Díaz, un dels veïns tancat a CAP de la rambla de la Marina, explica que “el tancament seguirà fins que l’ambulatori torni a obrir-se. Les persones que estem aquí som dialogants i negociadores i aquí hi ha espai físic per fer els serveis d’audiometries i direcció que vol portar l’ICS, i també mantenir els nostres metges de capçalera i especialistes. Nosaltres només volem que l’ambulatori sigui oferint els serveis que tenia abans de l’estiu.” Díaz afegeix que “el CAP de l’Ermita no reuneix condicions per atendre els 30.000 veïns que som a Bellvitge. No està adequat. I ara ens donen visita per al metge de capçalera amb esperes de 15 o 20 dies”.

Per acabar, a banda de mantenir informació a les principals xarxes socials, els veïns han obert un compte a la plataforma Actuable per recollir adhesions contra el tancament del CAP de la rambla de la Marina. De moment han recollit més de 400 adhesions, a més del miler de signatures en paper que han aconseguit els darrers mesos.
 

Imprimir