Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 24. 12. 2011

Comencen les representacions d'Els Pastorets al Catòlic

Enguany amb música en directe

El Centre Catòlic no falta a la cita nadalenca amb la tradicional representació d’Els Pastorets, que es posaran en escena al teatre de la rambla Just Oliveras a partir del dia de Nadal. Es tracta del clàssic de Josep Maria Folch i Torres, l’obra de teatre més representada a Catalunya. 

La versió del text i la posada en escena s’ajustaran al format més tradicional, i les principals novetats en les representacions d’enguany són la música en directe i les peces musicals.

La música és en directe, escrita i produïda per membres del Centre Catòlic. No tota la representació és musicada. Les fúries, els àngels, els pastors, són alguns dels personatges que compten amb peces musicals.

El dia de Nadal, 25 de desembre, la representació té lloc a les 20 hores i el dia de Sant Esteve, el 26, a les 19 hores. La resta de representacions són:

Dissabte 7 de gener, a les 19 h
Diumenge 8 de gener, a les 11.30 h
Dissabte 14 de gener, a les 19 h
Diumenge 15 de gener, a les 11.30 h

La tradició d'Els pastorets es remunta a vuit segles d'antiguitat. Aquestes representacions provenen de drames medievals en llatí que es representaven en els oficis litúrgics de la nit de Nadal i fins al dia de Reis. Els segles XIV i XV ja es feien en català i en aquesta època es van anar incorporant textos d'evangelis apòcrifs, lliçons de catecisme i elements de la imaginació popular com les Calderes de Pere Botero o el ball de diables.

Els pastorets més antics que es conserven daten de 1880 i són en castellà. En llengua catalana corresponen a l'any 1887. De tots els escrits en català, els més coneguts són els de Frederic Soler ‘Pitarra' i, els més representats, els de Josep Maria Folch i Torres.
 

Imprimir