Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 29. 11. 2011

Els mitjans de comunicació reben el suport de partits polítics i entitats

Davant el tancament de Ràdio i Televisió L'H

Entitats socials, culturals i esportives, sindicats, ciutadans, professionals d’altres mitjans i institucions del nostre gremi ens han fet arribar mostres de suport un cop coneguda ahir la decisió de l’Ajuntament de tancar Ràdio i Televisió L’Hospitalet a partir de l’1 de gener. Aquesta decisió vulnera el dret constitucional a la informació i suposa la pèrdua d’una seixantena de llocs de treball. 

Els treballadors de Ràdio L'Hospitalet volen agrair les mostres de suport i donar les gràcies a tots aquells que consideren que els mitjans de comunicació públics són una necessitat i que el ciutadà té el dret a estar informat de tot allò que passa".

Els diferents grups polítics amb representació a l’Ajuntament han criticat la mesura anunciada ahir per l’alcaldessa, Núria Marín, amb l’argument d’estalviar diners. Una decisió política que hores d’ara no compta amb el suport del seu soci de govern, la coalició formada per ICV i EUiA.

El tancament d’aquests serveis públics d’informació i comunicació de L’Hospitalet està supeditat al Ple municipal que se celebrarà aquest divendres. El portaveu del grup del PSC, Francesc Josep Belver, ha assegurat que la decisió política ja està presa i que ara mateix hi ha poc marge de rectificació.

Pel que fa al soci de govern del PSC, la coalició d’ICV-EUiA, ja ha anunciat que votarà en contra d’aquesta decisió, ja que en temps de crisi la solució no passa per acomiadar treballadors. El portaveu, Alfonso Salmerón, ha anunciat que si la mesura tira endavant trencaran l’acord de govern.

El portaveu del grup municipal del Partit Popular, Juan Carlos del Rio, ha explicat que el govern municipal hauria de reflexionar al voltant d’aquesta decisió, ja que enviar al carrer a 60 persones i tancar els únics mitjans públics de comunicació que té la ciutat no és de rebut.

Per la seva banda, la portaveu de CiU, Meritxell Borràs, ha indicat que si l’Ajuntament hagués pres mesures de contenció de salaris l’any passat ara no caldria tancar la Televisió i la Ràdio de L’Hospitalet.

Finalment, des de les files de PxC, el seu portaveu, Daniel Ordoñez, ha titllat d’error la decisió de tancar els mitjans, perquè hi ha altres mesures més flexibles amb els treballadors, com ara reducció de salaris o baixes voluntàries.

Pel que fa als sindicats, les seccions sindicats de la UGT i CCOO a l’Ajuntament, els dos sindicats majoritaris al Consistori, han expressat el seu rebuig al tancament de Ràdio i TV de l’Hospitalet i han emplaçat al govern local a cercar fórmules que garanteixin la viabilitat d’aquests mitjans municipals i evitin la pèrdua de llocs de treball.

UGT i CCOO coincideixen en què Ràdio i TV de L’Hospitalet presten un servei públic cabdal per garantir el dret a la informació i la pluralitat social.

Miguel Ángel Alvarado, responsable de la secció sindical de la UGT a l’Ajuntament, ha indicat que, abans d’arribar a mesures tan dràstiques com la pèrdua de llocs de treball, l’Ajuntament hauria d’estudiar altres menys traumàtiques.

Raquel Rojo, de la secció sindical de CCOO, també ha apuntat que cal fer els esforços que calguin -econòmics i organitzatius- per poder mantenir els serveis públics de ràdio i TV i el manteniment de les plantilles.

Representants d’entitats van acompanyar als treballadors de Ràdio i Televisió de L’Hospitalet a la protesta que ahir van protagonitzar davant de Ca n’Arús a on l’alcaldessa, Núria Marín, anunciava el tancament dels mitjans i altres mesures que adoptava el Consistori per afrontar la crisi (es pot escoltar l'àudio de les opinions del ciutadans pitjant a la icone de la fotografia).

Els ciutadans també han volgut donar la seva opinió al perfil de Facebook i Twitter de Digital-h.

D’altra banda, aquest matí s’ha celebrat un ple municipal a l’Ajuntament marcat pel tancament dels mitjans.

En el torn final de precs i preguntes, els representants dels treballadors de Televisió de L’Hospitalet han demanat al govern municipal altres mesures d’estalvi que no siguin tant traumàtiques. Recordem que Núria Marín va anunciar ahir que per tal d’estalviar un 1,5% del pressupost municipal, l’Ajuntament havia decidit tancar els serveis de Ràdio i Televisió i fer fora al 10% de les seves plantilles.

La portaveu dels treballadors de Televisió de L’Hospitalet, Aurora Antón, ha indicat que aquesta és una decisió que retalla els drets democràtics dels hospitalencs, i al mateix temps ha lamentat que des de el govern municipal no s’hagin volgut reunir en cap moment amb els representants de la plantilla.

Aurora Antón ha qualificat de molt trist haver-se assabentat dels seus propis acomiadaments a través de la premsa. Antón, també ha dit que és incomprensible que un govern d’esquerres opti per fer fora als treballadors abans de buscar solucions alternatives en altres partides pressupostàries poc importants.

L’alcaldessa Núria Marín ha demanat disculpes per haver informat dels acomiadaments a través de la premsa, i ha afegit que aquest divendres, 2 de desembres, serà el dia en que s’aprovarà aquesta mesura. Marín ha assegurat que el tancament és una decisió dura per a la ciutat.

Imprimir