• Els veïns de Bellvitge reclamen l'obertura del CAP de la Marina davant dels polítics
  • Els veïns de Bellvitge reclamen l'obertura del CAP de la Marina davant dels polítics

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 29. 11. 2011

Els veïns de Bellvitge reclamen l'obertura del CAP de la Marina davant dels polítics

Assemblea al poliesportiu Sergio Manzano

El poliesportiu Sergio Manzano es va omplir de gom a gom dilluns de veïns de Bellvitge que van assistir a una assemblea amb representants dels grups municipals (PSC, PP, CiU, ICV.EUiA i PxC) i diputats del Parlament de Catalunya de CiU, d’ICV-EUiA, d’Esquerra Republicana, i de Ciutadans.

El motiu de l’assemblea era debatre sobre el tancament del CAP de la Marina, a Bellvitge, i sobre les possibilitats de que torni a oferir-se aquest servei. Per aquest motiu es va demanar la presència de parlamentaris perquè traslladin al govern autonòmic les peticions dels veïns.

Totes les formacions polítiques, tret de Convergència i Unió, es van posicionar a favor de la reobertura del CAP perquè consideren que un barri de les dimensions de Bellvitge no pot funcionar amb un únic centre d’atenció primària.

Per la seva part, la portaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament, Meritxell Borràs, va defensar el tancament del CAP i va assegurar que el barri comptava amb el mateix nombre de metges de capçalera que abans del tancament.

Els veïns, que van demanar la paraula, van rebatre les paraules de Borràs i van assegurar que el CAP de l’Ermita, l’únic que ara queda al barri, està saturat, situació que ja es vivia des d’abans del tancament del CAP de la Marina.

El president de l'Associació de Veïns de Bellvitge, Francisco Gago, ha dit que ja hi ha molts veïns, gent gran que necessiten serveis sanitaris públics de qualitat i aquestes mesures van en perjudici seu.

Recordem que els veïns porten ja un mes tancats al CAP de la Marina, que realitzen manifestacions cada dia a les 17 hores i cassolades a les 21 hores. A més, cada dimecres, a les 13 hores, se sumen a la manifestació dels treballadors de l’Hospital de Bellvitge i l’ICO que protesten per les retallades en Sanitat.

Imprimir