• S'atura un nou cas de desnonament a la ciutat
  • S'atura un nou cas de desnonament a la ciutat
  • S'atura un nou cas de desnonament a la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 20. 10. 2011

S'atura un nou cas de desnonament a la ciutat

Els afectats: una família d'origen pakistaní amb més de 30 anys a L'H

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha aconseguit aturar aquest matí el desnonament d'una família de cinc membres a l'avinguda de Severo Ochoa de Pubilla Cases.

Des de les 8h prop d'un centenar de ciutadans amb pancartes i xiulets s'han concentrat davant el número 57 de Severo Ochoa i han llençat proclames a favor del dret a l'habitatge i en solidaritat amb la família afectada, integrada per un matronimoni amb dos fills de 30 i 26 anys i una àvia de més de 90.

Passades les 11h la comisió judicial que havia de fer efectiu el desnonament ha arribat en taxi i sense ni tan sols baixar del vehicle ha comunicat a l'agent dels Mossos que coordinava l'operatiu policial l'ajornament del desnonament.

Adnan Bashir, un dels fills del matrimoni i copropietari de l'habitatge motiu del desnonament ha agraït el suport ciutadà que ha rebut la seva família i anuncia que continuarà lluitant fins aconseguir lliurar-se del deute, a través de la dació en pagament del pís. "Vull que em treguin el deute. No vull tenir la meva nòmina embargada de per vida", ha comentat.

Tot seguit les persones concentrades s'han desplaçat davant l'oficina de Cataunya Caixa ubicada a la mateixa avinguda de Severo Ochoa i han continuat protestant pel que consideren un abús i un enrequiment ilícit dels bancs.

Alejandro Roldán, membre de la Unitat contra la Injustía Hipotecària –col·lectiu integrant de la Plataforma d'Afectats per a la Hipoteca de L'Hospitalet– un cop ajornat el desenonament ha animat els presents a continuar. "Hem de seguir. Els desnonament s'aturen així, amb molt gent concentrada donant suport a les famílies afectades. Diguem-ho clar: sí és pot", ha proclamat.

Família amb més de 30 anys a L'H

Els pares d'Adnan es van establir a L'Hospitalet fa més de 30 anys. Amb el d'avui ja és el segon episodi de desnonament que aconsegueixen aturar gràcies al suport de la plataforma d'afectats per la hipoteca. El primer intent va ser el passat 26 de maig.

Aquest pis de l'avinguda Severo Ochoa, 57, el van comprar l'any 2005 per més de 197.000 euros i van arribar a pagar quotes de fins a 1.400 euros mensuals. El 2009, però, l'economia familiar entra en crisi per manca de feina i d'ingressos regulars i és quan comencen a deixar de pagar. Avui acumulen un amb Catalunya Caixa de 166.000 euros.

Un total de 18 desnonaments anul·lats a L'H

Fins a la data des de la Plataforma s'han aconseguit anul.lar més de 18 desnonaments i retenir més de 8 subhastes de pisos a la ciutat.

Amb la col.laboració de les associacions de veïns la plataforma té 3 punts d'atenció de la ciutat, un a Pubilla Cases, altre a Sant Josep i el tercer a Campoamor, a més del correu electrònic i la pàgina web de l'entitat.

El president de l'Associació de Veïns de Pubilla Cases i membre de la Plataforma, Daniel Jiménez, ha animat les famílies que no puguin fer front a les seves hipoteques a denunciar les seves circumstàncies i confia que l'Ajuntament adopti mesures a partir del pròxim ple –on hi ha prevista una moció al respecte– per crear a la ciutat un espai de mediació entre les entitats bancàries i els afectats i per agilitzar els ajuts socials que els corresponguin.
 

Imprimir