Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 29. 07. 2009

Fomento aprova els projectes pendents per reparar els desperfectes de l'AVE

15,7 milions per netejar façanes i reurbanitzar vies

El Ministeri de Fomento ha aprovat una inversió de 15,7 milions d'euros per acabar les obres de millora compromeses a L'Hospitalet per reposar els desperfectes causats per l'execució del traçat de l'AVE. El projecte contempla urbanització de vies i neteja de façanes.
Amb retard sobre els terminis previstos, el Ministeri de Fomento ha aprovat una inversió de 15,7 milions d'euros per acabar les obres de millora dels carrers i barris que es van veure afectats per la construcció del traçat de l'AVE. Les obres les durà a terme la UTE (Unió Temporal d'Empreses) formada per Cavosa Obras y Proyectos y Agrupación Guinovart, Obras y Servicios Hispania.

Els projectes pendents d'executar consisteixen bàsicament en la reposició de paviments, neteja de col•lectors, urbanització de carrers i neteja de façanes entorn al traçat de l'AVE.

Així, es renovarà l'asfalt dels carrers d'Enric Prat de la Riba (entre Pius X i les vies), d'Amadeu Torner, de Jansana, de Lavínia, de Narcís Monturiol, la rambla de Carmen Amaya, l'avinguda del Carrilet (entre Juan Ramon Jiménez i Sant Eugeni), carrer de Salamina i de Juan Ramón Jiménez.

També s'urbanitzarà un pas de vianants i el carril bici de la Carretera del Mig, les illes interiors del barri del Gornal, el parc situat entre Carrilet i el carrer de Lavínia, i als carrers Ronda de la Via, Doctor Martí Julià, Ronda de la Torrassa, avinguda de Vilanova i un lateral del carrer de Santa Eulàlia.

Entre les obres a executar destaca la neteja de façanes dels edificis pròxims a les obres del traçat de l'alta velocitat: a l'avinguda de Vilanova, al carrer de Jansana, a la Ronda de la Via, al carrer del Doctor Martí Julià i a la Riera Blanca.

Per últim, Fomento condicionarà diverses zones d'aparcament, una d'ús per la Guàrdia Urbana i una altra al carrer de Santiago Ramon y Cajal. També farà un pou de ventilació de la línia de l'AVE com a sortida de vehicles d'emergència.

Canal-h 29-07-09
Imprimir