La plataforma d’Unitat Contra la Injustícia Hipotecària de L’Hospitalet ha realitzat una assemblea, al Centre Cultural de Bellvitge, per debatre l’estat en què es troben les negociacions per reformar la Llei Hipotecària i evitar els desnonaments de milers de ciutadans que no poden pagar el seu habitatge.

La plataforma ha donat dades de les actuacions realitzades en el darrer any. Aquesta plataforma ha ofert assistència jurídica a 200 casos. Han fet possible 18 pròrrogues de desnonament i han ajudat a que 20 casos s’hagin negociat i s’hagi aconseguit la dació, que és la mesura que la plataforma demana que s’instauri per llei.

La dació en pagament és una mesura que estableix que les hipoteques amb les entitats bancàries quedin eixugades amb el lliurament del pis. Actualment, en molts casos les persones que no poden fer front a una hipoteca són desnonades del pis i a més han de fer front a continuar pagant part del crèdit.

La plataforma d’afectats per les hipoteques aconsella que, en tots els casos, s’intenti negociar amb l’entitat bancària i que mai s’opti per endeutar-se més.

La plataforma ofereix el seu servei a les associacions de veïns de Campoamor, Pubilla Cases i Sant Josep.

D’hipoteca a lloguer social

Entitats socials d’arreu d’Espanya demenen una reforma de la Llei Hipotecària, de tal forma que, en cas d’impagament, les entitats bancàries hagin de re negociar les condicions de les hipoteques o bé reconvertir-les en contractes de lloguer social, per evitar desnonaments i per evitar que aquestes famílies hagin de recórrer a pisos socials que ha de pagar l’Administració.

Manuel Cuevas, de la plataforma Unitat Contra la Injustícia Hipotecària, ha dit que és del tot injust que els bancs i les caixes es quedin amb el pis d’una família que pateix un desnonament i, a més, vulguin cobrar la hipoteca.