• El Club Social El Roure inaugura un hort terapèutic

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 03. 04. 2009

El Club Social El Roure inaugura un hort terapèutic

Es troba al pati de l'hotel d'entitats de Collblanc-la Torrassa

El Club Social El Roure, que ofereix diferents serveis socials per a persones amb malalties mentals, ha creat una nova activitat per als seus socis: un hort terapèutic. L'hort està situat al pati del local d'entitats de Collblanc-la Torrassa i es caracteritza per ser ecològic i, per tant, no fer servir, adobs químics.

Segons el coordinador del Club Social El Roure, Francisco Muñoz, "hi ha molts estudis que demostren com l'horticultura serveix per treballar aspectes cognitius i emocionals. Hi ha països com Canadà o Estats Units on ja fa anys que es desenvolupen aquest tipus d'iniciatives. A Catalunya existeixen 10 projectes. Ara L'Hospitalet s'afegeix també".

Per a Francisco Muñoz, l'hort permet que les persones que pateixen malalties mentals pugin treballar qüestions com la planificació, la creativitat, la socialització, l'autoestima, la reducció de l'ansietat o les habilitats motores. "En aquests moments ja participen unes 10 persones. És una activitat totalment voluntària perquè el que volem és que desenvolupin la seva autonomia i decideixin quines activitats volen fer. Això els ajuda en la seva integració social".

L'hort del Club Social El Roure s'ha inaugurat oficialment el divendres 3 d'abril, amb la presència de la tinenta d'alcalde de Benestar Social, Dolors Fernández, i del regidor de Medi Ambient, Alfonso Salmerón. Tot i això, ja fa uns mesos que va començar a funcionar.

A l'hort s'han plantat cultius de tipus mediterrani: tomàquets, enciams, pebrots, albergínies... Els productes que es recullin es repartiran entres els usuaris del club.

Per tal de fer el cultiu el més ecològic i sostenible possible, es fa servir un sistema de rec gota a gota, que estalvia aigua i retarda la degradació de la terra. D'altra banda, el cultiu es realitza amb la tècnica de feixa fonda (en esglaons).

Francisco Muñoz ha explicat que en el futur es pretén donar a conèixer l'hort fora del club. "La nostra intenció és portar escolars que puguin veure com fem l'hort al mateix temps que es posen en contacte amb els nostres socis. Volem normalitzar la situació dels malalts mentals".

El club Social El Roure és una iniciativa de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de L'Hospitalet.

Canal-h.net. 03/04/09
Imprimir