• Inauguració del nou emplaçament del monument a la sardana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 08. 03. 2009

Inauguració del nou emplaçament del monument a la sardana

A la plaça de l'Ajuntament

El monument a la sardana, conegut popularment com el músic solitari, estrena diumenge el seu emplaçament definitiu a la plaça de l'Ajuntament. El monument estrena també pedestal. A més de ballada de sardanes, l'acte comptarà també amb una exposició.
L'escultura ‘L'Hospitalet Ciutat Pubilla 1966', coneguda com el monument a la sardana (que representa un músic solitari tocant la tenora), estrena diumenge, 8 de març, nou emplaçament, al punt de la plaça de l'Ajuntament on es trobava originàriament, després de la renovació d'aquest espai emblemàtic de la ciutat.

La Coordinadora Sardanista de L'Hospitalet complirà per fi el seu desig de veure reinstal•lada definitivament l'escultura L'Hospitalet Ciutat Pubilla 1966 a la plaça de l'Ajuntament. Aquest element va ser retirat del seu lloc habitual a l'antiga plaça per poder fer la remodelació d'aquell espai i la construcció d'un aparcament subterrani. "Després de molt de temps reivindicant el que ens sembla just, que és que la escultura torni al seu lloc d'origen, al final ho hem aconseguit", ha manifestat la presidenta de la Coordinadora Sardanista de L'Hospitalet, Mercè Tubau.

Així, diumenge, 8 de març, a les 11.30h l'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, descobrirà l'escultura. "També tornarem a col•locar la primera pedra del monument de l'any 1966 on hi havia un pergamí de l'alcalde de l'època, Matias España; foto de la noia que va ser la pubilla d'aquell any i materials com monedes, diaris etc... i ara actualitzarem aquella primera pedra amb diaris i monedes de l'any 2009", assenyala Tubau.

Tot plegat anirà acompanyat d'una exposició amb penells ubicats a la mateixa plaça de l'Ajuntament on, durant tot el dia es podran veure fotografies de l'any 1966 amb la pubilla d'aquell any a la ciutat, del descobriment de l'escultura o sobres de cartes amb el mata segells de L'H Ciutat Pubilla, entre d'altres materials. A l'escultura se li ha canviat el peu "és de marbre negre però una mica més alt i continua portant la inscripció La dansa sencera d'un poble que estima i avança donant-se les mans", diu la presidenta de la Coordinadora Sardanista de L'H.

En acabar els actes d'inauguració de l'escultura, tindrà lloc l'audició-ballada de sardanes Esperant la Primavera, amb la prestigiosa Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. "Dono les gràcies a totes les àrees de l'Ajuntament que han fet possible la restauració i la ubicació definitiva del monument L'Hospitalet Ciutat Pubilla 1966 que simbolitza un músic solitari que toca la tenora", diu agraïda la Mercè Tubau.

A l'acte també hi haurà el tradicional sorteig de flors i plantes i excepcionalment, és rifarà una rèplica del músic solitari de l'escultura L'Hospitalet Ciutat Pubilla 1966 feta per l'escultor Jaume Casadevall.

L'obra la va fer l'escultor Ramón Sabí, del què també es pot veure una obra seva al parc de Montjuïc, als jardins de Mossèn Cinto Verdaguer amb versos del poeta Verdaguer.

Canal-h.net. 08/03/09
Imprimir