• Núria Marín fa una visita a diversos indrets de Santa Eulàlia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 15. 07. 2008

Núria Marín fa una visita a diversos indrets de Santa Eulàlia

El projecte de rehabilitació de Can Trinxet estarà enllestit a finals d'any

L'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín ha visitat el barri de Santa Eulàlia per conèixer de primera mà la realitat del barri i escoltar l'opinió dels veïns. Marín s'ha detingut a l'antiga fàbrica de Can Trinxet, on és previst construir l'Escola de Música-Centre de les Arts de la ciutat, i també als solars de l'Indo i del Gasòmetre.
L'alcaldessa, Núria Marín, ha visitat la fàbrica de Can Trinxet, al barri de Santa Eulàlia. En el decurs de la visita, Marín ha anunciat que "a finals d'any la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona junt amb les àrees d'Urbanisme i Cultura de l'Ajuntament, tindran enllestit el projecte arquitectònic de rehabilitació de l'antiga fàbrica tèxtil, on s'ubicarà l'Escola de la Música-Centre de les Arts de L'Hospitalet". Marín ha anunciat també que "a finals d'any es podrà iniciar el procediment de contractació per reformar les naus de l'antiga fàbrica". Els treballs de rehabilitació és previst que finalitzin el 2011. "

La fàbrica de Can Trinxet -que data de 1910 i és obra de l'arquitecte Joan Alsina i Arús-, ocupa 5.600 m2, dels quals seran útils uns 4.000 m2 per tal de respectar la volumetria de l'edifici, protegit patrimonialment. Amb aquesta actuació, l'Ajuntament de L'Hospitalet vol recuperar per a l'ús ciutadà un edifici emblemàtic del patrimoni arquitectònic industrial de la ciutat, i també consolidar al barri de Santa Eulàlia una nova centralitat cultural.

Així, Can Trinxet albergarà un equipament educatiu i cultural on s'impartirà formació en música, art dramàtic, dansa i audiovisual, i es fomentarà la creació, la producció i la difusió de les arts musicals i escèniques, a través de la cessió d'espais.

El futur Centre de les Arts disposarà d'una sala polivalent que donarà servei tant al col·lectiu d'artistes i estudiants del Centre de les Arts com a la resta de la ciutat; 42 aules de música, teatre i dansa de dimensions variables en funció dels úsos que hauran de tenir; un estudi de gravació, diferents espais per al professorat i els artistes residents; una sala de documentació; una cafeteria, i un espai per a l'administració. Al nord de la fàbrica es construirà un teatre auditori amb capacitat per a 300 espectadors.

Un cop Can Trinxet estigui en funcionament, es respectarà la dimensió territorial del servei per a aquelles activitats adreçades als nens i nenes d'edats primerenques. Activitats que continuaran desenvolupant-se a les escoles d'educació infantil i primària. L'Escola de Música – Centre de les Arts funciona des de l'any 2005 de manera descentralitzada a diferents escoles de primària i centres culturals de la ciutat. Durant el curs 2007-2008 han participat 1.155 alumnes repartits de la manera següent: 713 alumnes de música, 342 alumnes de teatre i 100 alumnes de fotografia.


Pisos de lloguer per a joves a l'antiga fàbrica Indo

Núria Marín també ha fet una visita al solar de l'antiga fàbrica Indo on ha assenyalat que en un any es començaran les obres dels pisos de lloguer per a joves que esta previst construir a aquell solar, en una illa delimitada per l'avinguda del Carrilet, el carrer Gasòmetre i el carrer d'Amadeu Torner. "És molt important no sols pel barri de Santa Eulàlia sinó per a tota la ciutat la construcció d'habitatge públic, especialment per als joves i de lloguer ja que l'Ajuntament és conscient de que s'ha de donar resposta a les necessitats d'aquest sector", ha dit l'alcaldessa.

Marín també s'ha referit al futur nou equipament esportiu que es construirà al solar del Gasòmetre, on segons ha dit, al setembre es reunirà amb les entitats esportives per treballar en aquest projecte. "És molt important la construcció d'un equipament esportiu al barri de Santa Eulàlia ja que el del carrer de Jacint Verdaguer ha quedat petit", ha apuntat Marín.

La visita d'avui al barri de Santa Eulàlia s'emmarca en una sèrie de trobades que l'alcaldessa està duent a terme als diferents barris de la ciutat, per fer un seguiment dels projectes que s'hi desenvolupen i reunir-se amb els representants veïnals i d'associacions.

Canal-h.net/Ràdio L'Hospitalet 15/07/08
Imprimir