Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 15. 09. 2011

La Plataforma d'afectats per les hipoteques intenta negociar la dació d'un pis

Es troben l'oficina de Catalunya Caixa tancada en horari d'atenció

Una cinquantena de membres de la Plataforma d’afectats per les hipoteques de L’Hospitalet es van concentrar ahir davant d’una oficina de Catalunya Caixa per evitar la subhasta d’un pis. El seu propietari fa temps que no pot pagar les quotes de la hipoteca i ha intentat negociar en diverses ocasions amb la entitat bancària una dació. Els integrants de la Plataforma asseguren que si bancs i caixes acceptessin la donació del pis per cancel•lar el deute, s’evitarien molts desnonaments.

Isabel Fernández és una de les persones afectades per les hipoteques que ahir va voler renegociar el seu pagament. Isabel cobra una pensió per discapacitat i un petit sou per treballar quatre hores al dia com a dona de fer feines a una escola. En total percep 700 euros cada mes i deu als bancs 300.000 euros. Al juny va deixar de pagar les quotes de les dues hipoteques que manté. Tant l’una com l’altre tenien una clàusula que la cobria contra la pujada de l’euribor, un producte considerat ara com a il•legal.

Cesar Guerrero exposava el seu cas. Va contractar una hipoteca de 260.000 euros el 2005, quan la seva dona no treballava i ell cobrava una nòmica de poc més de 1.000 euros. Fa un any que està a l’atur i ja no pot fer front a la quota mensual. Ara demana poder fer la dació en pagament, és a dir, que la entitat bancària es quedi el pis i s’anul•li el deute.

Guerrero va intentar accedir a l’oficina de Catalunya Caixa del carrer Prat de la Riba per negociar amb el director la dació en pagament, però tot i que era dins d’horari l’oficina estava tancada i no podia entrar cap client.
 

Imprimir