• Cent anys de premsa anarcosindicalista al CC Collblanc-la Torrassa

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 25. 11. 2007

Cent anys de premsa anarcosindicalista al CC Collblanc-la Torrassa

Inaugurada l'exposició "Solidaridad obrera 1907-2007"

Al Centre Cultural Collblanc-la Torrassa s'ha inaugurat l'exposició "Solidaridad obrera 1907-2007. Cien años de prensa anarcosindicalista" que estarà oberta fins al 20 de desembre.
Solidaridad obrera 1907-2007. Cien años de prensa anarcosindicalista, és el títol de l'exposició que s'ha inaugurat al Centre Cultural Collblanc-la Torrassa i que es podrà veure fins al 20 de desembre. Es tracta d'un recull de les portades més significatives del diari al llarg d'aquests 100 anys d'història, des de la primera fins a la darrera edició. Amb aquesta exposició s'han iniciat els actes que volen retre homenatge a la "Soli", el diari elaborat per la CNT que ha estat durant un segle la veu dels anarcosindicalistes.

El secretari de Comunicació de la CNT de L'Hospitalet, Enrique Martínez, ha destacat a Ràdio L'Hospitalet la importància d'aquest sindicat en el moviment obrer de la ciutat amb lluitadors tan reconeguts com Quico Sabater. Segons Martínez, el treballador actual ha canviat la seva mentalitat i ha perdut la consciència de classe. La federació local del sindicat anarquista ha volgut afegir a l'exposició itinerant Solidaridad Obrera. 100 anys de premsa anarcosindicalista el seu toc personal. I és que, segons Enrique Martínez, de la ciutat han sorgit col·laboradors il·lustres del diari.

La Federació Local de Sindicats de L´Hospitalet de la CNT ha manifestat que ha cregut necessari realitzar aquesta exposició perquè "una part viva de la nostra història com a ciutat també s'ha reflectit a les pàgines de la Soli en les quals hi han col·laborat un gran nombre de treballadors hospitalencs". Dins dels actes d'homenatge a "Solidaridad Obrera", el proper dilluns, 26 de novembre, a les 19.30h, el catedràtic d'història de la UAB, Just Casas Soriano, oferirà la xerrada "Solidaritat obrera 100 anys d'historia".


Una mica d'història

El 19 d'octubre de 2007 va veure la llum el primer número de Solidaridad obrera, la Soli. Des d'aquesta data i fins al dia d'avui aquest periòdic, fet per treballadors per a treballadors, ha anat plasmant a les seves pàgines tota l'actualitat i trajectòria del nostre país mitjançant la visió de la classe obrera. Solidaritat Obrera fou una organització sindical formada l'any 1907 sobre les estructures de la Unió Local de Societats Obreres de Barcelona, amb la finalitat d'organitzar els sindicats catalans molt debilitats com a conseqüència del fracàs de la vaga general obrera del 1902, en reivindicació de la jornada laboral de vuit hores i el reconeixement del dret de vaga.

Canal-h.net/Ràdio L'Hospitalet 25/11/07
Imprimir