• S'adjudiquen les obres de rehabilitació de la Torre Barrina

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 25. 10. 2007

S'adjudiquen les obres de rehabilitació de la Torre Barrina

Acollirà un centre per la difusió de les tecnologies multimèdia per a joves

Les obres de rehabilitació de la Torre Barrina, projectades per la Societat Municipal L'H 2010, ja estan en procés d'adjudicació per adequar l'edifici a les noves necessitats i per acollir un centre per a la difusió de les tecnologies multimèdia entre el jovent.
La Torre Barrina, situada al parc de la Marquesa, acollirà un centre de formació i de difusió de tecnologies multimèdia per a joves, un cop es dugui a terme el projecte de rehabilitació de l'edifici, que s'adjudica avui i que té un termini d'execució d'un any. La tinenta d'alcalde de Planificació, Coordinació i Economia, Núria Marín i el regidor del districte de Collblanc-la Torrassa, Pere Según han fet una visita a l'edifici.

Segons la tinenta d'alcalde, la Torre Barrina és un edifici catalogat en el Pla de protecció del patrimoni arquitectònic de L'H i amb la seva rehabilitació es recupera el seu ús com a centre per a joves de difusió de les tecnologies multimèdia noves tecnologies i temes audiovisuals. "El projecte forma part del Pla Integral de Collblanc-la Torrassa i serà un dels últims equipaments que es posa en marxa amb l'ajut de la Llei de Barris que es va atorgar per part de la Generalitat l'any 2004, ja que pràcticament estem finalitzant totes les actuacions que es contemplaven dins d'aquesta Llei", ha manifestat Núria Marín.

A la planta baixa de l'edifici hi haurà una sala polivalent per a exposicions de 125 m2, un bar obert al porxo i un bar; la primera planta i la segona tindran 237 m2 cada una i s'hi ubicaran aules multiusos i a la tercera, de 215 m2, aules per a seminaris, estudis de so, d'enregistrament i de muntatge d'audio, video i multimèdia. "També a la tercera planta s'hi ubicarà un plató de televisió", ha manifestat l'arquitecte de la Societat Municipal L'H 2010, Eduard Valencoso que ha explicat també que "de l'edifici es conserven les façanes, es farà una reforma interior de les cobertes i de totes les instal·lacions, perquè s'adeqüin a les noves normes urbanístiques que ara són molt més exigents que quan es va construir i per tant serà un equipament modèlic pel que fa a les instal·lacions".

En total l'equipament disposarà de 1.100 m2 de superfície i una vegada acabada la rehabilitació s'ampliarà la zona verda del parc de la Marquesa en 1.400 m2 , on hi haurà un nou espai de zona infantil per als mes petits i es condicionarà tota la zona que volteja la casa per ressaltar l'edifici. El pressupost total del projecte és de 2,3 milions d'euros per a la rehabilitació i de 280.000 euros més per a la urbanització de l'entorn de l'edifici.

"En paral·lel estem treballant el projecte de la recuperació d'un refugi antiaeri que es va trobar mentre s'estaven fent els sondatges per comprovar l'estat del parc i de la casa, per tant ara treballarem també per fer la recuperació d'aquest túnel antiaeri que recuperarem pel barri i per la ciutat perquè forma part dels petits vestigis que encara ens queden d'aquella època", ha manifestat la tinenta d'alcalde, que ha avançat també que "pel que fa a l'estació de la Línia 9 del metro, crec que d'aquí a un any i mig o dos ja estarà construïda al subsòl, tindrem la Torre Barrina finalitzada i recuperada amb els seus voltants, el parc totalment acabat i amb tot plegat tornarà la tranquil·litat a aquesta zona tan emblemàtica per a tots els veïns i veïnes de Collblanc- la Torrassa.

A la visita que s'ha fet a la zona hi han participat també la coordinadora de la Comissió d'entitats, Carme Morros, el tresorer de l'Associació de Veïns, José Oriol Sala i representants d'algunes entitats de Collblanc-la Torrassa. Morros ha explicat el procés de participació de les més de 30 entitats del barri en els projectes del Pla Integral i segons Oriol Sala, els veïns estan molt satisfets amb el projecte malgrat aquest s'hagi demorat una mica més del compte encara que, segons ha dit, era normal per les obres de la Línia 9.

Canal-h.net 25/10/07
Imprimir