• El Ministeri de Defensa cedeix a L'H els terrenys de la Remunta

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 11. 05. 2007

El Ministeri de Defensa cedeix a L'H els terrenys de la Remunta

Són 50.000 m2 que es destinaran a usos residencials, serveis i equipaments

Finalment l'Ajuntament té via lliure per adquirir els terrenys que ocupen actualment el Centre de Capacitació Eqüestre de la Remunta i que són propietat del Ministeri de Defesa, segons el conveni signat per ambdues administracions.
El ministre de Defensa, José Antonio Alonso, i l'alcalde Celestino Corbacho han signat el protocol previ que permetrà que L'Hospitalet pugui adquirir els terrenys de l'antiga caserna militar de la Remunta (avui Centre de Capacitació Eqüestre) per a destinar-los a usos residencials, serveis i equipaments.

Aquest solar que temps enrere va ocupar el 4rt. Dipòsit de Sementals, també conegut com a Caserna de la Remunta, té una superfície de 50.000 m2.

Segons el protocol, el Ministeri de Defensa permet que el Consistori dugui a terme l'adquisició d'aquests terrenys amb l'objectiu d'integrar-los urbanísticament dins el context urbà del barri centre i de continuar desenvolupant la política municipal d'habitatge, amb la prioritat d'impulsar la construcció de pisos protegits per atendre els ciutadans amb més dificultats per accedir-ne, especial, els joves i la gent gran. Segons Defensa aquest protocol s'emmarca dins els plans de desenvolupament de sols militars desafectats i de modernització de les infraestructures del ministeri.

L'Ajuntament té previst desenvolupar en aquest solar una actuació urbanística prevista dins el Programa Municipal d'Habitatges 2004-2010. En un conveni posterior, ambdues administracions concretaran les característiques específiques d'aquest desenvolupament urbanístic. L'alcalde, però, va avançar dies enrere que un dels possibles promotors urbanístics que construeixin habitatge social en aquest solar podria ser Caixa de Catalunya, entitat amb la qual l'Ajuntament ha acordat l'edificació de 500 habitatges públics a la ciutat.


Canal-h.net. 11/05/2007
Imprimir