• El Príncep es troba amb representants de la societat civil

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 13. 12. 2006

El Príncep es troba amb representants de la societat civil

L'alcalde li lliura una nova distinció ciutadana inspirada en la Medusa

La segona etapa de la visita oficial del Príncep a L'Hospitalet ha consistit en una recepció al Centre Cultural Tecla Sala amb representants de la societat civil. L'hereu de la Corona ha destacat el caràcter hospitalari de la ciutat.
El príncep Felip de Borbó s'ha reunit al Centre Cultural Tecla sala amb representants d'un centenar d'entitats de la ciutat. La recepció s'ha iniciat amb el visionat d'un film sobre la història de L'Hospitalet i de la Medusa, una peça arqueològica de més de 2.000 anys que es va trobar a la ciutat i que s'ha convertit en un dels seus símbols.

Posteriorment, ha estat l'alcalde, Celestino Corbacho, qui s'ha dirigit al Príncep i als assistents destacant el caràcter acollidor de L'Hospitalet. Corbacho ha recordat que milers de persones van triar aquesta ciutat i que L'Hospitalet s'ha anat formant gràcies als valors de la igualtat i la solidaritat.

L'alcalde ha lliurat al Príncep una nova distinció ciutadana inspirada en la medusa. L'hereu ha estat el primer en rebre aquest obsequi, obra del joier Manel Capdevila, que a partir d'ara formarà part del reglament d'honors i distincions i que es lliurarà als visitants il•lustres.

El Príncep d'Astúries i Girona, amb un afonia molt ostensible, ha alternat el castellà i el català en el seu discurs. Felip de Borbó s'ha mostrat molt content de trobar-se a L'Hospitalet, una ciutat que ha visitat en diverses ocasions per la seva assistència a la Fira de Barcelona. "He acceptat la visita a aquesta ciutat perquè volia trobar-me amb l'hospitalitat, una de les principals característiques de L'Hospitalet que està gravada en el seu nom".

El Príncep ha dit que L'Hospitalet és una porta de l'àrea metropolitana i que destaca pel seu progrés solidari. "El projecte de la Granvia és un símbol de la voluntat de progrés de la ciutat", ha afirmat. Felip de Borbó ha afirmat que L'Hospitalet pot comptar amb el seu suport i que espera que la ciutat continuï contribuint en el progrés de Catalunya i d'Espanya.

L'opinió de la societat civil

Diversos membres d'entitats de la ciutat han valorat positivament l'assistència de Príncep d'Astúries i Girona perquè dóna reconeixement a la L'Hospitalet. El president de la Federación de Coordinadoras de Entidades Andaluzas, Paco Pegalajar, considera que la visita del Príncipe és important per a la ciutat perquè li dóna reconeixement i és un referent important.

Ramon Carreira, de la Comissió de Festes de Santa Eulàlia, considera que la visita de l'hereu de la corona li donarà prestigi a la ciutat i farà que surti als mitjans de comunicació.

Julià Masmitjà, president del Club Natació L'Hospitalet, ha dit que la visita significa un compromís amb la ciutat i una forma de donar a conèixer L'Hospitalet. Masmitjà ha recordat que la seva entitat treballa també en aquest sentit ja que els seus nedadors han aconseguit medalles i li han donat prestigi a la ciutat.

Jaume Valls, president de L'Hospitalet Antifranquista ha dit que, malgrat sentir-se republicà, ha assistit a l'acte com a persona pública que és i perquè cal que republicans i monàrquics convisquin, que és la clau del joc democràtic.

Per últim, Marc Sansalvador, de l'entitat Tr3s qu4rts x 5inc qu4rts, ha explicat que L'Hospitalet és una ciutat molt important i que li calia un reconeixement com és la visita del Príncep d'Astúries.

Canal-h.net. 13/12/06
Imprimir