• La rehabilitació de Ca n'Arús està a punt d'acabar

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 21. 11. 2006

La rehabilitació de Ca n'Arús està a punt d'acabar

L'edifici acollirà l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i el Centre d'Atenció a la Família

Les obres de rehabilitació de la masia de Ca n'Arús finalitzaran el mes de març de 2007 després de la rehabilitació que s'ha fet a l'edifici. Les obres, que es van iniciar a l'estiu de 2005, han estat visitades per l'alcalde, Celestino Corbacho i els tinents d'alcalde d'Urbanisme i Obres, José Antonio Molina i del Districte I, Mario Sanz.
Les obres de rehabilitació de l'antiga masia de Ca n'Arús ja estan a la recta final. Els treballs van començar a l'estiu de 2005 i han consistit, principalment, en reforçar l'estructura de les façanes i de la coberta i adequar les instal·lacions per ubicar-hi, l'any vinent, les Oficines d'Atenció al Ciutadà i el Centre d'Atenció a la Família.

La rehabilitació de la masia de Ca n'Arús, que data del 1851, s'ha fet en dues fases. En la primera, es va desenvolupar un projecte bàsic elaborat per la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana (MMAM), consistent en la consolidació de la estructura, rehabilitar les façanes deteriorades i fer-ne el tancament amb fusteria i preparar l'edifici per a l'instal·lació d'un ascensor que uneixi les tres plantes. Aquesta primera fase, que es va acabar el febrer de 2006, ha encarit el cost en 237.000 euros pel tractament d'assecament de les parets amb el sistema d'electro-ósmosis que consisteix en trencar la molècula de l'aigua i descomposar-la com a tal. Amb aquest sistema s'ha aconseguit eliminar totes les humitats.

En la segona fase que s'està fent ara, s'estan recuperant els elements originals de la masia, l'interiorisme i s'estan adequant les instal·lacions amb vista al seu futur com a seu de serveis municipals. El cost global de la rehabilitació es de 3 milions d'euros i les obres estaran acabades el mes de març de 2007.

"L'Hospitalet portem a terme una transformació de la ciutat no sols com las de la Granvia i en d'altres parts del territori sinó també en una altra vessant, en la recuperació del patrimoni arquitectònic de L'H i d'una manera molt especial les antigues fabriques del tèxtil i les masies", ha explicat l'alcalde, Celestino Corbacho en una visita a les obres.

L'alcalde també ha dit que Ca n'Arús forma part d'un catàleg de recuperació d'edificis al barri del Centre, junt amb Can Riera i l'Harmonia. "També estan a punt de començar les obres de Can Colom, a Santa Eulàlia de Can Gotlla, al Districte Econòmic i el projecte de l'escola de Música, Centre de les Arts que s'ubicarà a Can Trinxet", ha manifestat Corbacho.

L'edifici tindrà també una sala noble i polivalent que podrà ser utilitzada inclús per a exposicions. "Aixó servirà perquè els ciutadans puguin venir a visitar l'edifici sense necessitat de tenir que fer gestions. A més, dins de poc temps s'obriran per al barri del Centre els jardins de la masia", ha dir l'alcalde. Sobre el casal de gent gran i els 70 habitatges de lloguer per a joves que s'han de construir a l'hort de Ca n'Arús, Corbacho ha dit que les obres podrien començar cap a la meitat de l'any 2007 i que seran construïdes per l'INCASOL.

Ca n'Arús és una masia pairal que es troba a la confluència entre la rambla de la Marina i l'avinguda del Carrilet. Tal com ha explicat Celestino Corbacho, la rehabilitació d'aquest edifici forma part del procés de recuperació de bona part dels edificis que estan inclosos dins del Pla Especial de protecció del Patrimoni Arquitectònic de L'Hospitalet (PEPPA): masies, residències i naus industrials construïdes entre els segles XVI i XX.
Canal-h.net 21/11/06
Imprimir