• La rehabilitació de la Casa dels Cargols començarà a l'hivern

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 31. 07. 2006

La rehabilitació de la Casa dels Cargols començarà a l'hivern

Primer s'hauran de traslladar les famílies de les cases que ara l'envolten

La Casa dels Cargols, al districte de Collblanc-la Torrassa començarà a ser rehabilitada el pròxim hivern, segons ha manifestat el tinent d'alcalde Francec Josep Belver, responsable del Pla Integral de la zona. Els treballs podrien començar el mes de gener i durarien prop de dos anys.
Francesc Josep Belver ha explicat que aviat, cap al mes d'octubre, estaran disponibles els habitatges del carrer de Fornés, cantonada amb el carrer d' Occident, on es traslladaran les famílies que habiten les cases que envolten i tapen als ulls dels vianants la Casa dels Cargols. Un cop això s'hagi fet, començarà la rehabilitació de l'edifici, de manera que pugui ser recuperat per a la ciutat i per al districte com a equipament.

"La política de l'Ajuntament- ha dit Belver- és posar en valor tot el patrimoni arquitectònic de la ciutat . La gent ha de poder entrar a la casa, l'ha de poder visitar, tant com edifici, com per al destí que finalment es decideixi donar-li".

Quan la Casa dels Cargols estigui rehabilitada serà un equipament amb una zona de jardins al seu voltant, on ara estan les cases, que se sumarà a la zona verda que té just davant, a la zona coneguda com Vidreres Llobregat.

L'Ajuntament farà també gestions amb les comunitats de veïns dels edificis més alts del costat de la Casa per tal de trobar una solució a les parets mitgeres, de manera que estiguin més en consonància amb la rehabilitació i amb la zona verda.

La Casa forma part del Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic i té alguns elements significatius en la seva construcció "Si ens fixem a la façana –diu Belver- la casa té uns cargols que son els que li donen nom, a més d'altres elements típics d'aquesta zona. Estem parlant d'una casa de principis del segle XX, i el que hem de fer es recuperar-la amb el major rigor possible i conservar tots aquells elements que la fan única a tota la ciutat".

De moment no es pot accedir a la totalitat de la Casa dels Cargols perquè alguna de les cases que l'envolten ocupen part de la seva superfície. "Tot i així- ha explicat el tinent d'alcalde- creiem que es podrà conservar el 90 per cent de l'edifici. Tot plegat serà una obra lenta, perquè no es tracta de fer una obra nova sinó de conservar tots els elements d'origen i fer la seva restauració."

"Els habitatges que l'envolten – ha dit per últim- es van fer al voltant del 1920 i corresponen a la construcció pròpia d'aquella època, cases baixes, obreres, per donar resposta als moviments migratoris que en aquell moment es donaven , fonamentalment de la zona de Múrcia i Andalusia, per treballar al Metro o a l'Exposició Universal de Barcelona."

Canal-h.net 31/07/06
Imprimir