• Exposició de dibuixos Memorial Rafel Garrich

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 23. 06. 2006

Exposició de dibuixos Memorial Rafel Garrich

Romandrà oberta fins el dia 9 de juliol

Ha estat organitzada per l'Ateneu de Cultura Popular on hi ha l' Aula Rafel Garrich
El Centre Cultural Barradas acollirà, fins el dia 9 de juliol, l'exposició Memorial Rafel Garrich (1930-1994), organitzada per l'Ateneu de Cultura Popular, amb la col·laboració de la família Garrich, juntament amb un grup de socis i amics de l'Ateneu que han cedit les seves obres per fer aquesta exposició.

Rafael Garrich i Masip va néixer a L'Hospitalet l'any 1930, en el si d'una família de treballadors. Tot i les seves dots per al dibuix i ser considerat pels qui li coneixien "un nen prodigi", la Guerra Civil i el fet de pertànyer a una família de recursos econòmics humils, el van impedir cursar estudis de belles arts. Per tant, Garrich es va convertir en un artista autodidacte.

Matilde Marc Piera, al programa de presentació del Memorial, recorda unes paraules de Francesc Candel amb motiu d'una de les exposicions de Garrich: "Garrich, en el noble art del dibuix, encarna plenament aquell artista del poble per al poble que hom busca sempre amb tant d'afany (...). Amo ja de l'habilitat, la facilitat i la perfecció (...), Garrich s'ha llançat a captar en els seus papers el món que l'envolta, i aquest món és el del treball, el de la vida quotidiana, el dels barris i ambients humils."

Y la pròpia Matilde Marcé afegeix que "testimonis d'aquestes paraules són els dibuixos, esbossos, etcètera, de captaires, músics ambulants, vells i infants, carros i carreters, etcètera, que ens emocionen, sobretot els qui ja som una mica granats, perquè ens recorden sovint un passat esborrat del nostre entorn".

Canal-h.net 23/06/06
Imprimir