Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 16. 07. 2011

Reforma de la font de la plaça de Provençana per fer servir aigua del freàtic

El projecte inclou millores d'accessibilitat a la zona

 L’Ajuntament ha iniciat el procés de reforma de la font de la plaça de Provençana de Santa Eulàlia perquè faci servir font del freàtic. A més, s’urbanitzarà de nou l’entorn per fer-lo accessible.

La font de la plaça Provençana de Santa Eulàlia tornarà a rajar en uns mesos. L’Ajuntament ha iniciat les obres de recuperació perquè faci servir aigua del freàtic. Per aquest motiu, es construirà un pou a la futura plaça de la UNICEF, a l’espai de l’antiga Indo, d’on s’extraurà aigua sobrant del subsòl per a la font i també per al reg de la zona.

El projecte contempla també la renovació de la instal·lació elèctrica ornamental de la font per dotar-la de llums LED, de menys consum. Al mateix temps, es canvia la il·luminació de la plaça de Provençana i se substitueix el paviment amb un material que es col·loca per primer cop a la ciutat i que té propietats fotocatalítiques que provoquen un efecte descontaminant i autolimpiable.

Les obres s’aprofiten per millorar l’accessibilitat del carrer de Jansana cap al carrer de Lavínia amb la construcció d’una rampa al passatge Guilera. També es construeix una altra entre la plaça de Provençana i el carrer de Jansana.

Tot el projecte suposa una inversió de prop de 450.000 euros.
 

Imprimir