• El CEIP Josep Janés compleix 25 anys

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 06. 06. 2005

El CEIP Josep Janés compleix 25 anys

El centre es va crear gràcies a la pressió dels veïns de Sant Josep

El tinent d'alcalde d'Educació i Cultura, Mario Sanz, la tinenta d'alcalde d'Educació, Montserrat Company, i la directora del centre, Maria Lluïsa Palomar, van protagonitzar els parlaments en l'acte celebrat per commemorar el 25è aniversari del CEIP Josep Janés.
El CEIP Josep Janés ha celebrat el 25è aniversari amb una festa on van participar les entitats culturals i populars del barri de Sant Josep: timbalers, grallers, capgrossos, castellers, diables... A més es va descobrir una placa commemorativa i hi va haver parlaments de les autoritats municipals i de la directora del centre.

El CEIP Josep Janés es va fundar fa 25 anys gràcies a la pressió exercida pels pares dels alumnes que assistien a la vella escola la Immaculada i que creien necessària l'existència d'un nou centre que cobris les necessitats educatives dels estudiants. Des d'aleshores el centre no ha parat d'evolucionar amb mateix ritme que ho ha fet el barri. Els canvis han comportat un reciclatge constant del professorat que s'ha anant adaptat a les circumstàncies socials del barri.

Com diu la directora del centre, Maria Lluïsa Palomar "es tracta d'innovar-se constantment i adaptar-se a la situació social". Una situació que, afirma, no té res a veure amb la de fa 25 anys. El centre, que imparteix educació infantil i primària, ha anat incorporant serveis en la mesura que els pares els necessitaven, com ara el servei de menjador que era totalment innecessari fa 25 anys. També hi ha servei d'acollida de 8 a 9h i des d'aquest curs funciona una aula d'acollida per rebre els nens i nenes immigrants. Es fa front als canvis des d'un claustre "consolidat i cohesionat", diu Palomar. Un professorat amb molta experiència i que coneix perfectament el barri.

Canal-h.net 06/06/05
Imprimir