Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 06. 2011

Els alumnes de l'escola pública Màrius Torres portaran uniforme

El tinent d'alcalde d'Educació es mostra en contra

L’escola pública Màrius Torres, situada al barri de Collblanc, ha decidit que el pròxim any els alumnes de P5 a sisè hauran de portar uniforme. Serà la primera escola pública de Catalunya en què els nens hauran d’anar uniformats.

Les nenes portaran una faldilla de quadres i els nenes uns pantalons grisos estil texà. Un polo blanc i un jersei verd són la resta de roba que faran servir. En total, l’uniforme tindrà un cost d’uns 60 euros.

La idea d’introduir l’uniforme en aquesta escola ha estat del director que considera que és una forma de dignificar el centre i els seus alumnes a l’hora que els unificarà. L’escola compta amb un 90% d’alumnes d’origen immigrant.

D’altra banda, el 90% de els famílies està d’acord amb aquesta mesura que, segona publica avui el diari Ara, se suma a d’altres que volen millorar la qualitat del centre: estrena edifici, es faran algunes assignatures en anglès, es farà mitja hora de lectura obligatòria diària a l’inici de les classes i es lliuraran les notes en una reunió personalitzada amb els pares.

Crítica des del govern municipal

El tinent d’alcalde d’Educació, Lluís Esteve, ha expressat la seva disconformitat amb la decisió de l’escola Màrius Torres, de Collblanc, d’implantar l’uniforme escolar, ja que, segons el seu parer, no s’ha de confondre la comoditat i la utilitat per a l’economia familiar d’una peça de roba com una bata amb la uniformitat i amb la distinció marcada entre nens i nenes. L'àrea d'Educació ha enviat una carta al centre exposant aquesta disconformitat.

De fet, segons ha explicat Lluís Esteve, el representant de l’Ajuntament al consell escolar de l’escola Màrius Torres va votar en contra d’aquesta mesura, per considerar que va en detriment de la diversitat dels alumnes i per no compartir que els uniformes siguin marcadament masculins o femenins.

Lluís Esteve creu que algunes activitats que duen a terme habitualment els infants de Primària aconsellarien adoptar una peça de protecció, com ara una bata, però en cap cas un sol uniforme i, a més, diferenciat per a nens i nenes.

Esteve sí s’ha mostrat partidari que els centres educatius aprovin normatives de vestimenta, sobretot pel que fa als alumnes adolescents de Secundària, però ha afegit que triar l’opció de l’uniforme té una connotació ideològica que no es pot separar de les declaracions de la consellera Irene Rigau.

De la seva banda, Robert Escribano, del moviment de renovació pedagògica El Casalet, considera desencertat que l’escola Màrius Torres hagi escollit un uniforme semblant al de les centres privats, i ha assenyalat que el debat entre l’escola pública i la privada també ha estat propiciat pel Govern de CiU.

L’àrea municipal d’Educació ha adreçat una comunicació a la direcció de l’escola Màrius Torres en la qual s’especifica que l’uniforme ha de ser una tria de les famílies i que, per tant, no pot ser una condició per accedir al centre.

Imprimir