• L'arxiprest de L'Hospitalet considera que el nou Papa tindrà una línia continuista

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 20. 04. 2005

L'arxiprest de L'Hospitalet considera que el nou Papa tindrà una línia continuista

El col·lectiu Dones en l'Església el considera retrògrad

Opinions diverses a L'Hospitalet entre diferents branques relacionades amb l'Església catòlica sobre l'elecció del nou Papa Benet XVI. Mentre l'arxiprest de L'Hospitalet considera que és garantia de l'ortodòxia, la portaveu hospitalenca de Dones en l'Església el considera un personatge retrògrad
L'elecció dimarts, 19 d'abril, del cardenal Joseph Ratzinger com a nou Papa, amb el nom de Benet XVI, ha estat acollida amb expectació pels catòlics catalans.

El successor de Joan Pau II ha estat fins ara prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe i, per tant, garantia de l'ortodòxia, davant de teòlegs i altres membres de l'Església que reclamaven més obertura en diversos àmbits. Tanmateix, l'actuació a partir d'ara del nou Papa Benet XVI és una incògnita.

L'arxiprest de L'Hospitalet, Felip Juli Rodríguez, considera que l'elecció de Ratzinger marca, d'entrada, una línia continuista, i ha destacat la seva personalitat per fer front als reptes actuals de l'Església.

El també rector de Sant Isidre preveu un pontificat curt i de transició per l'elevada edat de Ratzinger, 78 anys, però amb la seva pròpia empremta.

Per part del col·lectiu Dones en l'Església, la seva portaveu, l'hospitalenca Roser Garriga, no ha amagat el seu desencís per l'elecció de Ratzinger, a qui ha qualificat de retrògrad, i ha dit que, de seguir la mateixa línia que ha aplicat fins ara, podria afavorir un cisme de fet en l'Església.

Per a Roser Garriga, Benet XVI seguirà la línia duta a terme fins ara pel Vaticà de no reconèixer la igualtat de les dones en el si de l'Església.

Benet XVI va ser elegit en la quarta votació i en el segon dia de reunió del conclave, en una de les eleccions més ràpides de la història recent de l'Església.

Ràdio L'Hospitalet. 20/04/05
Imprimir