Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 16. 06. 2011

Unitat Contra la Injustícia Hipotecària de L'H evita un desnonament

Al carrer Terra Baixa

 Una mobilització ciutadana convocada per l’associació Unitat Contra la Injustícia Hipotecària de L’Hospitalet ha aconseguit evitar el desnonament d’una mare soltera a l’atur, veïna del carrer Terra Baixa, al barri de Sant Josep.

Els ciutadans mobilitzats, un centenar, s'han concentrat des de les 9 del matí davant l'immoble que havia de ser desnonat per impagament de l'hipoteca. Les autoritats judicials no s'han presentat a les 11 hores (quan estava anunciat que acudirien). Un funcionari judicial s'ha presentat més tard però al no poder accedir a l'immoble ha aixecat acte i ha informat que es desnonament es posposa.

Mercedes Contreras, de 40 anys, amb un fill de 22 anys al seu càrrec, tots dos a l’atur, fa mesos que no pot pagar la hipoteca i avui s’havia de fer efectiva l’ordre de desnonament judicial demanada judicialment per Caixa Tarragona.

Amb aquesta actuació, el ciutadans mobilitzats tornen a reivindicar un canvi de la Llei Hipotecària que eviti situacions d’aquest tipus; unes situacions que s’ha agreujat a causa de l’actual context de crisi econòmica.

Mercedes Contreras ha explicat que la seva situació d’atur li ha fet emprar tots els seus estalvis per pagar el pis fins que no ha pogut fer front a la hipoteca.

De la seva banda, Manuel Cuevas, de l’associació Unitat Contra la Injustícia Hipotecària de L’Hospitalet, ha criticat la manca de sensibilitat social de les entitats bancàries, que no tan sols deixen sense sostre persones sense feina, sinó que, a més, les acostumen a incloure en el registre oficial de morosos.

Unitat Contra la Injustícia Hipotecària reclama que s’esmeni la llei per tal que en cas d’impagament la hipoteca quedi cancel•lada lliurant el pis, que s’obligui per llei a re finançar les hipoteques i els lloguers en cas d’impagament justificat i que els afectats siguin re allotjats en habitatges socials.

Imprimir