Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 14. 06. 2011

PSC, ICV i EUiA firmen el pacte de govern

Per desenvolupar polítiques d'esquerres

Els partits locals del PSC, ICV i EUiA han oficialitzat un pacte de govern per al pròxim mandat municipal, tres dies després que Núria Marín prengués possessió com a alcaldessa. Els màxims representants dels tres partits: Núria Marín, Lluís Esteve, i Alfonso Salmerón, han escenificat l’acord amb la signatura del pacte celebrat a l’edifici de l’Harmonia, al Museu d’Història de L’Hospitalet. 

Aquest serà el quart mandat consecutiu en que governen plegats el PSC i la coalició ICV-EUiA. En aquesta ocasió però, sense la majoria absoluta dels socialistes.

A la roda de premsa, els protagonistes han destacat la facilitat que han trobat per arribar a un acord de govern, especialment pel que fa a la coincidència en desenvolupar polítiques d’esquerres, que generin ocupació i bona convivència ciutadana als carrers.

Al voltant d’un dels temes que s’ha especulat més en els darrers dies com a element clau en la negociació pel pacte de govern: el futur de l’àrea agrícola de Cal Trabal, tots han coincidit a assenyalar que s’abordarà més endavant, un cop s’estudiïn totes les possibilitats.

L’alcaldessa i primera secretària del PSC a L’Hospitalet, Núria Marín, ha anunciat que l’acció de govern serà transparent, sense fissures, i amb un únic discurs.

Per la seva banda, el coordinador local d’EUiA, Alfonso Salmerón, ha dit que a diferencia d’altres pactes de govern anteriors, ara la implicació de la coalició ecosocialista serà major.

Pel que fa a les línies estratègiques de govern, el president d’ICV a L’Hospitalet, Lluís Esteve, ha parlat de generar nous llocs de treball, incentivar l’educació, i incrementar la participació ciutadana en la presa de decisions. Al mateix temps, ha insistit en el fet de lluitar amb fermesa contra els discursos xenòfobs.

Demà es donarà a conèixer el cartipàs municipal, que estableix les noves Àrees de Govern i els càrrecs municipals.
 

Imprimir