• La conselleria de Justícia rehabilitarà la masia de Can Colom

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 21. 07. 2004

La conselleria de Justícia rehabilitarà la masia de Can Colom

L'acord s'integra dins la Ciutat de la Justícia

El conseller de Justícia, Josep Maria Vallès i l'alcalde, Celestino Corbacho, han signat un conveni per rehabilitar la masia de Can Colom dins de les actuacions previstes al projecte de la Ciutat de la Justícia.
El conveni per rehabilitar la masia de Can Colom signat entre el conseller de Justícia, Josep Maria Vallès i l'alcalde, Celestino Corbacho, té per objecte sincronitzar la implantació de la Ciutat de la Justícia i la necessària rehabilitació de la masia i establir la fórmula per finançar-la.

El Departament de Justícia es compromet a aportar els recursos econòmics, fins a un màxim d'un milió d'euros, per dur a terme la rehabilitació de l'edifici. Un cop endreçat, l'Ajuntament, propietari de la masia, el destinarà a acollir un equipament local per al barri de Santa Eulàlia.

L'alcalde ha manifestat que "les transformacions de la ciutat han de donar resposta a les necessitats de la ciutat però és voluntat de l'Ajuntament de recuperar el patrimoni arquitectònic i industrial que hi ha".

Corbacho ha afegit que encara no s'ha determinat l'ús concret que se li donarà a la masia i, un cop rehabilitada, es mantindran reunions amb les entitats per trobar l'ús més adequat.

Per la seva banda, el conseller de Justícia ha destacat el caràcter simbòlic de la signatura del conveni que posa de manifest la voluntat de diàleg de l'Ajuntament entorn la redefinició del projecte de la Ciutat de la Justícia i a determinar l'ús social que es donarà a una part dels terrenys –10.000 metres quadrats– que quedaran dins del recinte.

Josep Maria Vallès ha dit que aquest espai "servirà pel propi barri però també per dinamitzar una instal·lació que si no tingués algun component de vida permanent podria convertir-se en un àrea desèrtica en el moment en què les persones que hi treballen marxessin". Pel conseller això no seria bo per al teixit urbà ni per a la vitalitat de la zona. El projecte definitiu de la Ciutat de la Justícia podria quedar enllestit després de l'estiu.

Can Colom està situada al carrer de Martí Codolar i està catalogada en el Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de L'Hospitalet (PEPPA). La casa pairal data del segle XVII i és una construcció típica de terrenys agrícoles i actualment està molt deteriorada.

Canal-h.net 21/07/04
Imprimir