• CiU denuncia que s'està tapiant una part de la façana de Ca n'Arús

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 01. 07. 2004

CiU denuncia que s'està tapiant una part de la façana de Ca n'Arús

Per la construcció d'un edifici annex

Convergència i Unió ha mostrat la seva preocupació per la construcció d'un edifici que està tapant una de les parets Ca n'Arús, un dels edificis històrics de la ciutat catalogat al PEPPA. CiU demana l'Ajuntament que doni explicacions sobre si la construcció té els permisos pertinents i qui ha donat aquests permisos.
El Grup Municipal de Convergència i Unió ha demanat explicacions a l'Ajuntament sobre una construcció que s'està realitzant annexa a una de las parets de Ca n'Arús. Aquest edifici, que es troba a la Rambla de la Marina amb el carrer Provença, forma part del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic.

Segons Meritxell Borràs, no s'entén que es pugui tapiar una part d'un edifici històric catalogat. "Ens preocupa saber si la llicència d'obres que s'ha donat contempla l'edifici tal i com s'està fent. Si és que sí, volem saber qui, del departament de patrimoni arquitectònic, ha autoritza l'obra. En cas que no hi hagi cap informe de patrimoni, volem saber qui, del departament d'Urbanisme, ha donat el consentiment perquè es faci aquesta actuació", ha explicat Meritxell Borràs. La portaveu del grup municipal de CiU ha dit que en cas que l'obra no tingui els permisos pertinents es demana una ràpida actuació per solucionar el problema.

Fins ara, Ca n'Arús no tenia cap edifici annex en la paret afectada ja que existia un carreró.

Meritxell Borràs ha afirmat que el patrimoni arquitectònic de la ciutat no es conserva adequadament. Borràs ha recordat la destrucció de la caseta del guarda de Can Trinxet, d'origen modernista, en les obres allà es realitzen en l'actualitat. Per a la portaveu de CiU, Ca n'Arús és un dels edificis del patrimoni que es conserva en força bon estat i que per tan caldria vetllar per la seva restauració i conservació. Borràs ha afegit que espera que en breu es rehabiliti l'edifici i se li doni un és alhora que s'obren els seus jardins per a l'ús dels ciutadans.

Canal-h.net. 01/07/04
Imprimir