• La Ciutat de la Justícia ja té la primera pedra

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 30. 09. 2003

La Ciutat de la Justícia ja té la primera pedra

Corbacho reivindica que la Generalitat rehabiliti Can Colom

L'alcalde de L'Hospitalet, Celestino Corbacho, junt amb el conseller en Cap, Artur Mas, la consellera de Justícia, Núria de Gispert, la regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Marina Subirats i el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Guillem Vidal, han posat la primera pedra de la Ciutat de la Justícia.
Dins de la pedra un exemplar del Diari de L'Hospitalet, un de La Vanguardia i una col·lecció de monedes d'euro. Corbacho i Mas han estat els encarregats d'enfonsar la pedra al subsòl.

Corbacho ha agraït la sensibilitat de la conselleria de Justícia cap a L'Hospitalet al mateix temps que ha reivindicat que aquest organisme sigui qui rehabiliti la masia de Can Colom com a un equipament pel barri. Aquesta masia és una de les poques que han quedat a la zona i està situada davant de la parròquia de sant Isidre, al carrer Martí Codolar. "No volem que passi com la Residencia de Bellvitge que es va construir d'esquena a la ciutat", ha dit Corbacho.

L'alcalde ha recordat que l'equipament judicial millorarà l'entorn de la Granvia, serà respectuós amb l'entorn i tindrà transport públic amb la Línia 9 del Metro. "Volem fer possible una Ciutat de la Justícia còmoda, però no d'esquena a Santa Eulàlia", ha afirmat.

Per a la Consellera de Justícia, Núria de Gispert, el més important és que totes les institucions han aconseguit posar-se d'acord per construir un equipament que serà model a Catalunya.

En el mateix sentit s'ha manifestat el conseller en Cap, Artur Mas que ha reivindicat per a Catalunya les competències plenes en matèria de Justícia. "Aspirem a tenir totes les competències de l'Administració de Justícia, perquè amb les que tenim el més que podem fer és això" ha dit Mas referint-se a la construcció dels nous jutjats i ha afegit " volem un model més proper al ciutadà".

A l'acte també han estat presents tinents d'alcalde i regidors de L'Hospitalet, advocats, jutges, el degà del Col·legi d'Advocats, Jaume Alonso Cuevillas i el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Guillem Vidal, el qual ha qualificat el nou equipament que es construirà com "La Ciutat per la Justícia". Vidal ha valorat molt positivament que per fi els 17 llocs on hi ha jutjats de Barcelona i el de L'Hospitalet estiguin junts "tots en un sol recinte que a més estarà dotat amb totes les noves tecnologies, el que facilitarà molt la feina dels professionals de la justícia, els quals amb professionalitat i dedicació impartiran una justícia eficaç, amable i propera", ha dit Guillem Vidal.


L'equipament

La Ciutat de la Justícia estarà acabada l'any 2007. Es construirà en els antics terrenys de la Caserna de Lepant, entre els termes municipals de L'Hospitalet i Barcelona. Tindrà una superfície de 280.000m2 i hi ha una reserva de 20.000m2 més per a necessitats futures.

S'hi traslladaran més de 200 jutjats de Barcelona i L'Hospitalet així com l'Audiència de Barcelona, la Fiscalia, els serveis tècnics associats i l'institut de Medicina legal de Catalunya. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya continuarà ubicat al Palau de Justícia al carrer Lluís Companys.

Del projecte inicial s'ha rebaixat l'altura dels edificis que seran de planta baixa més set. No obstant aquesta rebaixa l'associació de Veïns de Granvia Sud ha anunciat que presentaran un contenciós-administratiu abans que acabi l'any perquè, segons ells, la Generalitat ho ha tingut en compte les seves peticions. També ERC ha presentat un recurs per les dimensions del complex. La regidora-portaveu del Grup Municipal d'Esquerra manté que "el projecte és insostenible, degut principalment a la mobilitat, ja que l'afluència massiva de persones i vehicles provocarà el colapse circulatori i dels serveis de la zona, i al coeficient d'edificabilitat, el qual trencarà l'harmonia del paisatge urbà".

Canal-h.net 30/09/03
Imprimir