Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 04. 05. 2011

Finalitzades les obres de l'escola Màrius Torres

Els alumnes s'han traslladat aquesta setmana a les noves instal·lacions

L’alumnat de l’escola Màrius Torres de Collblanc ja ha estrenat el nou equipament, després de dos anys desplaçant-se en autobús fins als mòduls provisionals instal•lats al carrer de l’Aprestadora. Un equipament que es troba ubicat a la confluència del carrer de la Creu Roja i de la carretera de Collblanc.  

El nou edifici de prop de 4.400 metres quadrats, té planta baixa més dues plantes, i acull tots els serveis del centre: les aules infantils, el gimnàs i els espais complementaris, com són els vestidors, la cuina i el menjador. Els serveis s’han adequat al traçat de la carretera de Collblanc i el carrer de Reu Roja, per alliberar el màxim d’espai a l’interior de l’illa i tenir més espai destinat als jocs.

Les aules infantils s’han situat a la planta baixa, així com els serveis d’administració, i les aules de primària, a les plantes primera i segona. També s’ha projectat el centre de manera que en funcionin independentment les diverses parts, com ara el pati o les aules infantils.

L'alcaldessa, Núria Marín, i el tienent d'alcalde d'Educació, Lluís Esteve, han visitat avui les noves instal·lacions. Marín ha dit que “finalment la nova escola és una realitat després d’una llarga lluita per aconseguir-la. Els infants disposen d’unes magnífiques instal•lacions uns magnífics amb espais lliures perquè els nens puguin gaudir”.

Per primer cop en 23 anys aquesta tardor s’obriran noves escoles a la ciutat. L’inici del nou curs significarà la posada en marxa de dos nous centre de primària: a Collblanc-la Torrassa i a Santa Eulàlia. Totes dues porten el nom de dos homes molt vinculats a la vida social, cultural i política de L’Hospitalet: Ernest Lluch i Paco Candel.

Les obres de l’escola Màrius Torres van començar el maig de l’any 2009 i han finalitzat a començaments d’any, amb un cost de 4.495.000 euros.
 

Imprimir