• L'H es solidaritza amb els damnificats pel vessament del Prestige

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 31. 12. 2002

L'H es solidaritza amb els damnificats pel vessament del Prestige

Es crea un banc de dades per voluntaris i s'obre un compte corrent

L'Ajuntament ha endegat una campanya de solidaritat amb el poble gallec afectat pel vessament del Prestige. Des de L'Hospitalet sortiran voluntaris per netejar el ‘chapapote' de les zones afectades al temps que s'obre un compte corrent per recollir diners.
Les iniciatives solidàries de l'Ajuntament estan coordinades des del Consell Municipal de la Sostenibilitat. D'una banda, s'ha creat un ban de dades on es poden apuntar els voluntaris que vulguin anar a Galícia a col·laborar en les tasques de neteja i, d'una altra, s'ha obert un compte corrent solidari L'H per Galícia a La Caixa. És el número 2100-3027-83 2200335910.

Els interessats a participar com a voluntaris hauran de trucar als telèfons de l'Oficina de Voluntariat i Associacionisme de l'Ajuntament, al 93 261 13 20, o al telèfon de Medi Ambient, al 93 402 99 42, en horari de matí i les tardes de dimarts i dijous.

L'Ajuntament i Protecció Civil centralitzen tota la informació, de manera que els grups de voluntaris que surtin cap a Galícia coneguin quina és la seva destinació concreta, a quin grup qualificat s'incorporen, quina serà la seva feina i amb quin material comptaran. Els desplaçaments, allotjament i una assegurança mèdica aniran a càrrec de l'Ajuntament de L'Hospitalet.

Des del Consell Municipal de Sostenibilitat es treballa per aconseguir informació sobre quines zones i municipis són els que necessiten més voluntaris per fer front a les tasques de neteja. De la seva part, Protecció Civil s'encarrega d'estudiar el material que cal per dur a terme les tasques de netejar i de buscar i el suport d'empreses i organismes que puguin cedir aquests materials.

El consell ha acordat la creació d'una Comissió de seguiment integrada pel propi organisme, Protecció Civil, Voluntaris i la Casa Galega de L'H.

L'Ajuntament portarà a terme la iniciativa d'enviar voluntaris a Galícia malgrat la comunicació feta per la Xunta en la qual decideix ajornar fins al febrer l'arribada de nous voluntaris per netejar les costes del ‘chapapote'. La Xunta decideix limitar a 4.500 els voluntaris per evitar, segons han manifestat les autoritats gallegues, per evitar un problema de medi ambient i de manca d'allotjament.

El regidor delegat de Medi Ambient de l'Ajuntament, Ramón Luque, diu que aquesta decisió no es correspon amb la realitat ni a la demanda efectuada per molts municipis afectats pel vessament del Prestige.
Imprimir