Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 03. 2011

El Ple aprova una moció conjunta per demanar el soterrament de les vies

Demana al Ministeri de Foment que faci un pressupost per acomplir el projecte

El Ple ha aprovat una moció conjunta sobre el soterrament de les vies de Renfe per demanar que el Ministeri de Foment reconsideri la seva postura d’ajornar sense data el soterrament per no tenir prou pressupost per afrontar el projecte. 

Els grups municipals han aprovat una moció conjunta en què es reclama al Ministeri de Foment que reconsideri la seva postura s'obre l'ajornament sense data del soterrament de les vies de Renfe per manca de pressupost per afrontar els més de 400 milions d'euros que costaria el projecte. En aquesta moció conjunta, amb to de declaració institucional i llegida per la secretària de l'Ajuntament, es posa l'accent en el fet que, malgrat el context de crisi econòmica, el Govern central ha de tenir en compte que el soterrament de les vies es un projecte cabdal per al futur de L'Hospitalet, tant des del punt de vista social com de transformació urbana.

En aquest sentit, es recorda que el soterrament ha de permetre alliberar 100.000 metres quadrats i millorar la connectivitat entre els barris de Bellvitge i Gornal, ha de propiciar la segona fase de la reforma i depressió de la Granvia fins al riu Llobregat i impulsar el Biopol'H, el Parc de Recerca Biomèdica i Ciències de la Salut, de la Marina; i també ha de ser una peça clau per a la posada en marxa de la futura estació intermodal de la Torrassa, on hi confluiran les línies 1 i 9 del Metro, RENFE-Rodalies i línies d'autobusos urbans i interurbans.

Segons el text aprovat, les forces polítiques locals es comprometen a “col•laborar d’una manera constructiva des de les nostres possibilitats, en tot el que ens sigui possible, destinant tots els esforços necessaris, per tal que aquest important projecte per a la ciutat es porti a terme el més aviat possible”.

Els grups politics que integren el consistori afirmen a la moció que “volem fer arribar als hospitalencs un missatge de confiança en el futur i en la institució local, que més enllà de diferències polítiques, legítimes i necessàries, ens unim per fer un front comú”.

A la moció també s’acorda “instar al Ministeri de Foment que cerqui totes les vies de finançament possibles per tal que s’executi el projecte” i que, davant el retard, que estudiï la realització d’obres de millora a l’estació de Bellvitge i als ponts de vianants per sobre de la línia del ferrocarril i que “tingui en compte que la prioritat pels veïns seria la instal•lació d’ascensors” en aquests viaductes.

Liquidació del pressupost 2010

L’Ajuntament de L’Hospitalet va tancar l’any 2010 amb un dèficit de 3 milions d’euros, degut a l’esforç que s’ha hagut de fer per mantenir els serveis socials i atendre els col•lectius més perjudicats per la crisi econòmica.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Mercè Perea, ha indicat que la bona gestió econòmica i el superàvit d’anys anteriors han permès mantenir i, fins i tot, augmentar les polítiques socials per fer front a la crisi.
Perea ha destacat, per exemple, els 3,5 milions que el govern local ha destinat a nous plans d’ocupació i l’augment de les inversions municipals, sobretot en l’àmbit de la protecció social.

També des dels govern local, el portaveu d’ICV-EUiA, Alfonso Salmerón, ha destacat l’esforç per mantenir les polítiques socials, i ha reclamat un nou sistema de finançament per als ajuntaments, que els doti de més recursos per atendre als ciutadans.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Juan Carlos del Rio, ha dit que la gestió econòmica del govern local i el dèficit de 3 milions d’euros fan que els ciutadans de L’Hospitalet siguin més pobres. També ha alertat que l’Ajuntament ha passat d’una taxa d’endeutament del 54% al 68%.

Sobre aquesta qüestió, la regidora de CiU, Anabel Clar, ha reclamat que es faci una avaluació del cost dels serveis socials municipals per poder suprimir despeses indirectes i mantenir el nivell de prestacions.

A banda d’aquesta qüestió, el ple també ha donat al vist-i-plau a un pla de reforma dels Blocs Florida, que comportarà la reordenació dels espais interiors i la construcció d’un nou equipament social. I el president de l’associació de veïns Carmen Amaya, del Gornal, Juan Álvarez, ha demanat al govern local que millori les condicions generals del barri.

Mocions

Finalment, en el capítol de mocions s’ha aprovat la presentada pel PSC sobre l’acord social establert entre el govern espanyol i els agents socials. També s’han aprovat dues mocions presentades pel grup de CiU, una moció que demanava garantir el secret de vot a les persones amb discapacitat visual, i altre demanant l’unificació de criteris en els tràmits d’arrelament o reagrupament i permís de residencia. Per últim, s’han aprovat dues mocions de grup d’ICV-EUiA, una contra les retallades del govern de la Generalitat en salut i educació, i altre sol•licitant mesures per al control de la qualitat de l’aire en la ciutat de L’Hospitalet.
 

Imprimir