Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 19. 03. 2011

'Esteroscopia', de Xacio Baño guanya el primer premi del festival MetropoL'His

El certamen ha rebut 240 treballs

'Estoroscopía, del gallec Xacio Baño, ha estat el guanyador del primer premi del festival de curtmetratges Metropol'His promugut per l'associació JIS.

'Estoroscopía', explica segons el mateix autor, la fàbula d'un home solitari a la ciutat que té un accident perd un ull i li transplanten l'ull d'una altre persona i comença viure la vida d'aquest altre.

El segon premi d'aquest festival de curts ha estat per 'Luciernaga' de Carlota Coronado. D'altre banda, els millors curts d'animació han estat per 'La flor carnívora', de Maria Lorenzo, i 'Les Bessones del Carrer Ponent', de Marc Ribai i l’Anna Solanas. Per últim el 1er premi de menors de 21 anys ha esta per 'Pàlida' de Naima Solé. La menció especial del jurat ha estat pel curtmetratge 'Remesas', de Juan Carrascal i Arturo Artal.

Pel que fa al premi del públic, la guanyadora ha estat l'hospitalenca Elisabet Valle, amb 'Sin piedad'.

La presidenta del JIS i coordinadora del festival, Laia Pajuelo, ha destacat l’excel.lent qualitat dels curtmetratges premiats en l'edició d'enguany.

Els guanyadors de les tres categories rebran, respectivament, premis en metàl·lic de 750, 500 i 250 euros.

El lliurament dels premis es va realitzar divendres al Centre Cultural Barradas. Aquests premis tenen com a objectiu difondre la tasca de joves creadors i potenciar la cultura urbana.

El certamen ha rebut 240 treballs de realitzadors dels quals han estat preseleccionats 31.

De cara al pròxim any, el JIS es planteja canviar de format el certament i convertir-ho en un festival de 48 hores. La intenció és fometnar la participació d'artistes locals.

Imprimir