Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 16. 03. 2011

Escales automàtiques per al nou accés de la L1 a la Torrassa

La línea 9 no funcionarà fins a 2013

Els treballs de construcció del nou accés a l’estació de la línia 1 del metro a la Torrassa continuen avançant. Dimarts van arribar les escales automàtiques que han de donar accés al nou vestíbul de l’estació. Es tracta de quatre trams d’escales automàtiques que estaran instal•lades a finals del mes de març.

Les escales són un dels passos previs a l’obertura del nou accés i el nou vestíbul. Actualment, per accedir a l’estació de la línia 1 del Metro a la Torrassa cal utilitzar un vestíbul provisional, sense escales automàtiques, i amb un tram gran i costerut d’escales, que es troba a la porta del parc de la Torrassa. L’accés definitiu, encara en construcció, es troba just davant, a l’altra banda del carrer.

Les obres del nou accés a la línia 1 s’han fet per construir l’accés a la línia 9 i l’intercanviador entre les dues línies. El nou accés a la línia 1 obrirà abans que es posi en funcionament la línia 9 i l’intercanviador, que està previst puguin funcionar el 2013.

El tram de la línia 9 entre L’Hospitalet i el final de la línia (un dels ramals arriba a la Zona Franca i l’altre a l’Aeroport) està previst que comencin a funcionar el 2013, mig any més tard que allò previst en principi, degut a la crisi. També degut als retalls pressupostari, s’ha establert que els acabats de la nova estació siguin més austers, si bé seran del tot funcionals i tindran tots els condicionants tècnics de seguretat.

Autobús exprés per L’H

D’altra banda, un dels autobusos exprés que creuaran Barcelona de nord a sud i d’est a oest, amb menys parades que els actuals i per tant de forma més ràpida, tindrà parades a L’Hospitalet. Es tracta de la línia L-H2, que pararà a avinguda Carrilet i a Riera Blanca i que finalitzarà a la Verneda i el Besòs.

Imprimir