• Un total de 240 curts s'han presentat al  festival MetropoL'His

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 11. 03. 2011

Un total de 240 curts s'han presentat al festival MetropoL'His

El pròxim 18 de març es lliuraran els premis

El festival de curtmetratges MetropoL’His, promogut per l’associació JIS, Joves per la Igualtat i la Solidaritat, ha rebut 240 treballs de realitzadors de L’Hospitalet, d’arreu d’Espanya i Catalunya i, fins i tot, d’altres països del món.


Aquesta xifra suposa un rècord de participació, motiu pel qual els promotors han fet un balanç molt satisfactori. Precisament enguany es compleixen 5 anys d’aquest festival.

Laia Pajuelo, presidenta del JIS i coordinadora del festival MetropoL’His, ha destacat el fet que la majoria dels 240 curts presentats enguany siguin de gent jove.

Laia Pajuelo també ha indicat que un altre propòsit del festival de curtmetratges és presentar el cinema en estat pur, de forma més directa i concentrada.

A través de MetropoL’His, el JIS vol aconseguir un doble objectiu: d’una banda, difondre la tasca de joves creadors àudio visuals; i, d’una altra, potenciar una via de cultura urbana.

De fet, les tres categories del festival - Urbs, Animació i Directors de menys de 21 anys- tenen el nexe de reflectir algun aspecte relatiu al concepte de ciutat.

El veredicte del jurat es coneixerà el pròxim 18 de març, en un acte que es farà al Centre Cultural Barradas i on es projectaran els cinc curts finalistes. També es projectaran tres curtmetratges, entre els quals es decidirà el premi del públic. Aquests curts són: Sobre la cultura. Carpeta VI, de Patriciicio Carroggio; Deus ex Machina, de
Roy Ettinger; i Sin piedad, d’’Elisabet Valle.

Els guanyadors de les tres categories rebran, respectivament, premis en metàl•lic de 750, 500 i 250 euros.

Imprimir