• La Federació d'Associacions de Veïns creu que cal reactivar la plataforma ‘L'H sense vies'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 09. 02. 2011

La Federació d'Associacions de Veïns creu que cal reactivar la plataforma ‘L'H sense vies'

Mantenen una reunió amb l'alcaldessa

La Federació d’Associacions de Veïns de l’Hospitalet considera que caldria intensificar la pressió social i institucional per aconseguir que el Ministeri de Foment variï la seva postura i endegui aquest el soterrament de les vies de Renfe.


En aquest sentit, el seu president, Manuel Piñar, creu necessària la reactivació de la plataforma L’H Sense Vies i que l’alcaldessa, Nuria Marín, es posi al front de la reivindicació d’aquest projecte cabdal per a la ciutat.

Després de la reunió de treball que van mantenir ahir dimarts l’alcaldessa Núria Marín i la federació de veïns, Manuel Piñar ha declarat que L’Hospitalet no es pot resignar a veure com el soterrament del traçat ferroviari es posposa sense data.

Cal recordar que el secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, ha ratificat recentment que la manca de pressupost farà impossible iniciar les obres aquest any 2011. L’única opció seria que inversors privats entressin en el projecte.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns, Manuel Piñar, creu que aquest incompliment de compromisos adquirits per part del Ministeri de Foment és inadmissible, i ha emplaçat l’alcaldessa, Nuria Marín, a secundar les mobilitzacions que podria convocar la plataforma ‘L’H Sense Vies’.

Pel que fa a la possibilitat que el capital privat s’incorpori al projecte de soterrament de les vies de RENFE, Manuel Piñar ha expressat l’escepticisme de les entitats veïnals, ja que no sembla que pugui haver rendiment a curt termini.

En canvi, la federació de veïns sí s’ha mostrat esperançada pel que fa a la instal•lació d’un ascensor a l’estació de Renfe de Bellvitge i a d’altres actuacions que millorin la mobilitat i la connectivitat entre Bellvitge i Gornal.

Imprimir