Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 26. 01. 2011

Nou eixamplament del districte de Collblanc-la Torrassa

S'ultima la reordenació urbanística del carrer de Mistral i d'altres vies adjacents

L’alcaldessa, Núria Marín, ha comprobat in situ l'avenç de la darrera fase de les obres d'urbanització dels carrers Albiol, Mistral, Antonio Machado, Vinyeta i Canalejas. 

El projecte el desenvolupen l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i l’Ajuntament. L’actuació inclou la urbanització de l’àmbit dels carrers de la Vinyeta, d’Albiol, de Mistral i el passatge de Canalejas; i la promoció de nous habitatges a càrrec de l’Incasòl, mitjançant l’empresa pública Remodelacions Urbanes, SA (REURSA). La previsió és que els treballs a la via pública finalitzin un cop s'instal·li el mobiliari urbà previst, l'arbrat i l'enllumenat.

L’alcaldessa ha destacat que ara acabem una fase, però “un barri no s'acaba mai. En aquest indret de Collblanc s'han construït habitatges, s'han habilitat espais i places per a l'ús públic i s’ha rehabilitat un espai que era marginal”. Núria Marín ha explicat que les millores continuaran ja que “en aquest entorn, tenim projectada la construcció de més habitatges públics i privats i d’una escola bressol”. L’alcaldessa ha dit també que “gràcies a la col·laboració de les diferents administracions, amb la Llei de Barris i el Pla Integral, de mica en mica, anem guanyant en la dignificació d'un barri històric. Amb les actuacions de la darrera dècada estem aconseguint donar-li la volta a aquest districte que recordem estava abocat a tenir espais marginals".

De la seva banda, la presidenta de la Coordinadora d'Entitats de Collblanc-la Torrassa, Carme Morro, s'ha felicitat per les millores urbanístiques aconseguides en la darrera dècada. "Era una zona molt degrada que necessitava un impuls. No tenim uns barris amples i necessitàvem esponjar-los. L'objectiu de les diferents operacions urbanístiques que havíem previst en el Pla Integral i amb el suport de la Llei de Barris ha estat treballar amb les pedres però en benefici de les persones. Ara tenim espais públics per compartir i que donen més qualitat de vida als veïns. I habitatges dignes que han permès reallotjar els veïns expropiats en el mateix entorn. La gent està molt contenta."

Morro avança que la comissió d'entitats continua treballant "en clau de la nova dècada. Un barri com Collblanc-la Torrassa no pot aturar-se. Tenim encara molts desequilibris. No només pel que afecta a l'urbanisme i als equipaments, sinó pel que fa a programes socials. Amb això estem".

L’actuació del PERI III ha permès alliberar l'espai entre el carrer de Mistral, de la Vinyeta i el passatge de Canalejas i obrir una plaça pública, amb un total de 1.636 m2 de superfície, concebuda com un eixamplament natural dels carrers que hi conflueixen, tot ells de prioritat invertida. En tota aquesta àrea s’instal·la nou mobiliari urbà, arbrat i enllumenat.

L’Incasòl ha construït els edificis d’habitatge protegit per reallotjar les persones dels pisos afectats pel desenvolupament del PERI. Els habitatges sobrants s’han adjudicat segons els criteris establerts per accedir a habitatges amb protecció oficial a través de l’Oficina Municipal d’Habitatge. En total s’han construït 45 habitatges en tres edificis al carrer d’Albiol, a la confluència de la travessera de Collblanc amb el carrer de la Creu Roja i al passatge de Canalejas amb el carrer de la Vinyeta.

L’actuació té un cost de prop de 4 milions d’euros.
 

Imprimir