Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 03. 11. 2010

Es crea l'associació 'Els tres tombs' de L'H

Recupera una tradició perduda a la ciutat fa uns 50 anys

L’Hospitalet compta amb una nova associació, els Tres Tombs, una entitat que s’encarregarà de recuperar una tradició que fa uns 50 anys que no se celebra a la ciutat.


Els Tres Tombs és una tradició que consisteix en realitzar un cercavila per beneir els animals. La celebració té lloc el 17 de gener, festivitat de Sant Antoni Abat.

El president dels Tres Tombs a L’Hospitalet, Óscar Pardo, ha explicat que recuperen la festa a la ciutat el 15 de gener, en lloc del 17, per afavorir la presència de més gent que podran seguir el cercavila.

Pardo ha dit que a hores d’ara la nova entitat compta amb 60 socis que volen mantenir la historia i la tradició dels Tres Tombs a L’Hospitalet i ha afegit que en temps de secularització com els actuals es fa difícil aplegar gent que hi vulgui col•laborar.

La nova associació Tres Tombs de L’Hospitalet farà el proper 2 de gener una cercavila per recollir cartes acompanyant els patges reials; el 8 de gener, cavalcada pel barri Centre fins a la Remunta i el gran acte del dia 15, el cercavila dels Tres Tombs des de Collblanc fins el Centre.

Imprimir