• Plàudite Teatre representa versions d'obres de Cervantes i Lorca

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 17. 09. 2010

Plàudite Teatre representa versions d'obres de Cervantes i Lorca

Aquest cap de setmana al Teatre Joventut

 El grup Plàudite Teatre presenta aquest cap de setmana al Teatre Joventut dues obres, Don Quijote al mar i El corazón del sueño. Amb la taquilla, el grup teatral vol finançar un viatge a Cuba per establir un conveni de col•laboració amb una companyia d’aquell país.

Don Quijote al mar és una versió del Quixot de Miguel de Cervantes adreçada al públic infantil mentre que El corazón del sueño és una peça basada en Así que pasen 5 años, del poeta Federico García Lorca.

Aquestes dues obres les posarà Plàudite Teatre a escena a diverses ciutats cubanes. A més, establiran un conveni de col•laboració amb la companyia Teatro de la Fortaleza.

Eugenia Delgado, directora de Plàudite Teatre, ha explicat que amb aquesta experiència volen demostrar que la cultura és un bon vehicle de cooperació internacional. Delgado afirma que han escollit aquest grup de teatre aficionat cubà perquè comparteixen la mateixa filosofia de teatre social d’arrel comunitària.

El projecte també preveu que Plàudite i Teatro de la Fortaleza facin un muntatge conjunt basat en el viatge a Cuba de García Lorca. L’objectiu final és que aquesta obra, Arpa de troncos vivos, s’estreni a L’Hospitalet la pròxima primavera amb una companyia mixta d’actors hospitalencs i cubans.

El grup Plàudite també col•labora amb l’Escola de Música-Centre de les Arts en l’organització dels cursos de teatre d’aquest equipament municipal i du a terme activitats de cohesió social a través del teatre comunitari.
 

Imprimir