Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 16. 09. 2010

El batxillerat al Pedraforca comença amb 36 alumnes

Van poder evitar que la Generalitat tanqués la línia

L’Institut Pedraforca ha començat el curs de primer de batxillerat amb normalitat després que va estar a punt de tancar aquesta línia educativa per indicacions del Departament d’Educació de la Generalitat. Finalment no es va tancar gràcies a la pressió d’estudiants, professors i Ajuntament.

L’experiència de l’inici de curs ha demostrat que va ser bona idea mantenir obert el batxillerat ja que s’ha passat de 18 estudiants el curs passat a 36 que han començat les classes enguany. Fins i tot 10 alumnes no s’han pogut matricular.

El Departament d’Educació tenia previst suprimir els dos cursos de batxillerat per manca d’alumnes i la despesa que suposava. Educació justificava la decisió perquè hi havia pocs alumnes a classe per fer les assignatures de modalitats i això els podia perjudicar pedagògicament. Ara els alumnes estan molt satisfets de poder continuar en el centre.

Tot i que el futur del centre encara és incert, la directora creu que l’any que be el nombre d’alumnes augmentarà i podrien necessitar dues línies a primer de batxillerat. Dolores Agenjo, directora de l’Institut Pedraforca diu que ara tenen 3 línies de quart d’ESO i les previsions són tenir 60 alumnes de batxillerat l’any que bé, “afegits als que podrien venir del carrer, per tant, lluny de perdre una línia ens haurien de concedir una altra”.
 

Imprimir