Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 08. 09. 2010

Més freqüència i busos ecològics per a les línies L12 i L14

11 vehicles s'incorporen a la xarxa de transport públic terrestre de L'H

A partir del 9 de setembre, les línies d’autobús L12 i L14 augmentaran la seva freqüència de pas amb la incorporació d’11 nous vehicles adaptats i més ecològics que s’han presentat avui. 

La xarxa d’autobusos urbans de L’Hospitalet augmenta a partir de demà la seva flota amb 11 nous vehicles que permetran incrementar la freqüència de pas de les línies L12 i L14, les més utilitzades de la ciutat, i renovar també les unitats d’altres línies.

Vuit autobusos es destinaran a les línies L12 i L14 per fer que passin per les parades cada 7 minuts de dilluns a divendres (abans passaven cada 11). Els dissabtes feiners, la L12 també millora la freqüència i passa de 25 a 20 minuts. Els dies feiners del mes d’agost, aquesta línia baixarà l’interval d’espera de 20 a 15 minuts.

La línia L12 connecta el barri de l’Almeda de Cornellà i la zona de l’avinguda Diagonal passant per L’Hospitalet. La línia L14 uneix Bellvitge amb el carrer Numància de Barcelona.

Els tres vehicles restants es dediquen a renovar autobusos d’altres línies urbanes de la ciutat.

Els vehicles, posats en servei per l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT), de l’empresa Rosanbus, són vehicles estàndard de 12 metres, estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda i dotats del sistema mediambiental EEV per reduir les emissions i equiparar-les a les dels que funcionen amb gas.

Els nous vehicles els han presentat aquest matí l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el president de l’EMT, Antoni Poveda. Poveda ha explicat que les línies L12 i L14 tenen 5 milions de passatgers l’any, 3 milions la primera i 2 la segona. “Són dues línies molt importants i per augmentar la freqüència hem invertit 3 milions d’euros al servei de la ciutadania que veurà millorada la connexió amb Barcelona, tal i com havia sol·licitat l’Ajuntament de L’Hospitalet”.

El president de l’EMT ha descrit les novetats dels nous vehicles: “Acompleixen la normativa europea d’emissions, són autobusos millorats, fets a Alemanya i carrossat a Espanya, i amb emissions reduïdes que contribueixen a l’esforç dels ajuntaments per mantenir el medi ambient”.

Per la seva part, l’alcaldessa, Núria Marín, ha agraït a l’EMT l’esforç per millorar la transport públic de L’Hospitalet. “Treballem per millorar la mobilitat a la ciutat i que aquesta sigui més sostenible i segura i aquest és l’exemple del que fem a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que cada cop té més importància en la vida diària de la ciutadania”.

A partir d’ara, la línia L12 disposa de 12 vehicles (abans en tenia 8) i la línia L14 passa de 7 a 11 vehicles.
 

Imprimir